Elite Dangerous 2.4: The Return
dreampage 2017. Sep. 15.

Megjelenési dátumot kapott a világ legjobb űrszimulátorának következő frissítése. Visszatérnek a thargoidok, a galaxis pedig veszélyesebbé válik, mint valaha.

Nagyon hosszú ideje tudjuk, hogy jönnek. Valami van odakint. Hónapokkal ezelőtt Elite Parancsnokok egy csoportja különös, lezuhant roncsokat talált a Plejádok (Messier 45) csillagködben. Míg a nagyhatalmak a nyilvánvalóan idegen űrhajó maradványainak jelentőségéről vitatkoztak, az űrben további paranormális dolgok történtek. Ismeretlen tárgyakat találtak bolygók körül sodródni. Kinövéseket némelyik égitest felszínén, melyek az élet jeleit mutatták. Nem sokkal később idegen létesítmények romjaira bukkantak messze a lakott területektől, melyek egyértelműen ősiek és nem ember alkotta építmények.

Az igazság utáni nyomozás hónapok óta tart az Elite Dangerous galaxisban. Összeesküvés-elméletek, eltusolt, távoli expedíciók, menekülési tervek, nagyhatalmi szövetkezések. Valakik tudták, hogy mi következik, és ez a valami most be is következett. A thargoid faj, az emberiség ősellensége visszatért.

Innen veszi fel a fonalat az Elite 2.4-es frissítése, ami végre ténylegesen is bemutatja, és a játékmenetbe, illetve a történetbe integrálja a thargoidokat. Ez a frissítés különbözni fog a korábbiaktól, mert nem egyetlen nagy csomagban kapunk meg minden újdonságot, hanem epizodikus formában kiadott, narrációval ellátott sztori küldetések és tevékenységek jelennek meg a játékban. Ez lesz a Visszatérés, amit hosszú ideje gyanít már minden Parancsnok.

A thargoid tartalom mellett sok más javításra is sor kerül a játékban, ezek közül csak néhány:

  • Új fegyverek és védelmi rendszerek az idegenek ellen
  • A tervezhető út hossza 1,000 fényévről 20,000 fényévre nő
  • Sokkal gyorsabb galaxis térkép működés és útvonaltervezés
  • Újratervezett kommunikációs panel
  • Teljesítmény javítások
  • …és még ezernyi kisebb-nagyobb módosítás és javítás

A legfontosabb: az Elite Dangerous 2.4 első felvonása szeptember 26-án jelenik meg Xbox One-ra. Akik rendelkeznek a Horizons kiegészítővel, azok számára ingyenes lesz a frissítés. Visszatér hát fajunk régi ismerőse, és cseppet sem barátságosabbak, mint legutóbb. Találkozunk odakint.