Elite Dangerous: Beyond – Chapter 3
dreampage 2018. Aug. 27.

Hamarosan megérkezik a Frontier Developments űrszimulátorának idei harmadik frissítése. A brit csapat közzé tette, milyen újdonságokra számíthatunk. A fókuszban továbbra is az idegenek állnak, de más lehetőségek is bővülnek.

Eddig jól halad a beígért fejlesztésekkel a Frontier – David Braben életműve, az Elite Dangerous holnap kapja meg idei harmadik frissítését, ezzel folytatódik a Beyond széria. Negyedévente kapunk egy kisebb-nagyobb bővítést, melyek közül az év végi, utolsó lesz egyben a legnagyobb. Most a harmadik negyedben járunk, óramű pontossággal jön is a Harmadik Fejezet.

Az Elite-ben tovább bonyolódik az emberiség és az idegen faj, a Thargoidok háborúja. Egyre újabb technológiákat sikerül kifejleszteni a rovarszerű ellenséggel szemben, köszönhetően az ősi Guardian civilizációnak. Ez a játékban új eszközöket, fegyvereket és hajókat jelent, ezek állnak az idei harmadik frissítés középpontjában is. Szerencsére nem kizárólag ezt kapjuk – bővülnek a wing küldetések, kapunk egy új (vagy legalábbis új konfigurációjú) űrhajót, és a távoli Colonián is megjelennek a mérnökök, akik az ottani játékosok segítségére lehetnek.

A Chapter 3 frissítései, dióhéjban:

  • Guardian Jelzők (Beacon). Az űrben, bizonyos bolygók körül keringő, hatalmas idegen installációk, amik a pilóták számára valamilyen feladványt rejtenek. Ha sikerül ezt megfejteni, és kinyitni ezeket a jelzőket, azzal új Guardian technológiákat nyithatunk meg.
  • Alliance Crusader. Az új űrhajó, ami nem is annyira új. A Szövetség flottájának harmadik tagja, a Chieftain és a Challenger közötti átmenet. Közepes méretű hajó, ami a másik kettővel ellentétben képes vadászok tárolására és bevetésére.
  • Guardian Hibrid vadászok. Az emberi és az idegen technológia ötvözésével létrehozott három, vadonatúj vadászgép, amiket nagyobb hajókról lehet indítani. A Trident, a Javelin és a Lance más-más fegyverekkel van felszerelve.
  • Mérnökök Colonián. Colonia egy második lakott terület, a Naprendszertől úgy 22,000 fényév távolságra, ami folyamatosan épül ki, egyre több űrállomással és felszíni településsel. Az új frissítéssel a mérnökök is megjelennek ott – olyan bázisok, ahol a hajók moduljait lehet továbbfejleszteni. Eddig ilyenek csak az eredeti területen voltak. Hozzáférést szerezni persze nem lesz egyszerű, ez is külön feladat lesz mindenki számára.
  • Új Wing küldetések. Csapatba verődött pilóták számára jó hír, hogy a frissítés után felszíni küldetéseket is lehet így vállalni. Hogy pontosan miket, az egyelőre titok, a harc mellett remélhetőleg a felfedezés is szerephez jut.
  • Új fegyverek. Miután a galaxis egyre veszélyesebbé válik (jó hogy, ez a címe!), mi is egyre több lehetőséget kapunk megvédeni magunkat. Összesen 12 fegyver válik elérhetővé, rakéták, torpedók és Guardian fegyverek különböző, eddig nem használt méretekben.

Az Elite Dangerous: Beyond – Chapter 3 mindenki számára ingyenes frissítés lesz, és augusztus 28-án lesz elérhető. A játék szerverei valószínűleg a nap nagy részében állni fognak, így szokás szerint az esti óráktól lehet majd belevetni magunkat az újdonságok felfedezésébe. Jó repülést, Parancsnokok!