Elite Dangerous – Fleet Carriers béta a jövő héttől
dreampage 2020. May. 06.

Hamarosan megláthatjuk, mivel készül a Frontier Developments az Elite Dangerous galaxisban. Megérkeznek a játékosok által birtokolt anyahajók, amiket béta keretében mindenki kipróbálhat, május 11-től 26-ig, Xbox One-on is.

2015 óta fut a brit Frontier Developments űrszimulátor játéka, az Elite Dangerous. A legendás, 1984-es játék kvázi folytatása a valódi Tejútrendszer 1:1 méretarányú mását tartalmazza, nagyjából 400 milliárd csillagrendszerrel, melyek közül több tízezer a jelenlegi tudományos ismereteink alapján lett megalkotva. Az űrkutatás és a videojátékok találkozásába hamarosan egy újabb adag sci-fi vegyül: a játék legújabb frissítésével gigászi (és méregdrága) anyahajók kerülnek be. Az új frissítést most először konzolos béta keretében is ki lehet próbálni.

Az anyahajók nemcsak hatalmas méretűek és nagyon menőn néznek ki, de hasznos funkcióik is vannak. Más játékosok is bedokkolhatnak rajtuk, lehet kereskedni, hajókat és modulokat venni, vagy egyszerűen csak együtt utazni a még felfedezetlen világűrbe. 500 fényéves ugrási távolságukkal és 5 milliárd Kredites árukkal az új anyahajók finoman szólva is impozáns szerkezetek, amiket nem mindenki engedhet meg magának. A bétában viszont mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy kipróbálja őket, vagy tulajdonosként (ha van ennyi pénzünk a játékban), vagy vendégként.

Az Elite Dangerous – Fleet Carriers béta május 11-én kezdődik, és május 26-án ér véget, magyar idő szerint 13:00 órakor. Xbox One-on így lehet részt venni benne:

  • Látogass el a https://user.frontierstore.net/fleet-carrier-beta-key oldalra.
  • Jelentkezz be az Xbox One profiloddal (Microsoft Fiók).
  • Kövesd a megjelenő utasításokat, és generálj magadnak letöltőkódot.
  • A kódot Xbox One konzolon beváltva letölthető az Elite Dangerous béta kliens.

A béta csak május 11-én, 13:00-kor aktiválódik. Maga a kliens előtte is letölthető, de mindenképp szükséges lesz frissíteni, mielőtt használatba vehető (a frissítés automatikusan történik). A béta és az éles játék nem keveredik, attól tehát nem kell tartani, hogy a bétában elköltött pénzt a tényleges játékban is elveszítjük. Értelemszerűen a bétában megszerzett dolgok sem vihetők át a fő játékba.

2020-ban egyébként ez lesz az Elite Dangerous legnagyobb frissítése, mivel a még nagyobb, New Era elnevezésű frissítést a fejlesztők jövő év első felére halasztották. Aki még nem repked az Elite galaxisban, az megtalálja a fantasztikus űrszimulátort az alábbi linken. Jó repülést!