Elite Dangerous: Horizons mindenkinek
dreampage 2020. Oct. 27.

A Frontier Developments immár öt éves űrszimulátora a mai nappal frissítést kap, ami után a Horizons szezonbérlet az alapjáték részévé válik. Így mindenki elérheti az ebben foglalt extrákat, és a bolygófelszínekre is leszállhat.

2015 óta üzemel Xbox platformon David Braben és a Frontier Developments lenyűgöző űrszimulátor játéka, az Elite Dangerous. Az 1984 óta az űrhajós játékok etalonjaként számon tartott Elite legfrissebb felvonása a teljes galaxisunkat tartalmazza, több, mint 400 milliárd csillagrendszerrel, tulajdonképpen végtelen lehetőségekkel a harc, kereskedés, bányászat és felfedezés tekintetében.

Egy évvel később egészült ki a játék a Horizons bővítménnyel, amely megadta a játékosoknak a légkör nélküli bolygókra való leszállás lehetőségét, újfajta küldetéseket, új űrhajókat, felszíni járművet, és más újdonságokat. A Horizons az évek során fontos része lett az Elite élménynek, de egészen mostanáig külön kellett megvenni a játékhoz. Többé viszont már nem: a Frontier bejelentette, hogy október 27-től az összes extra funkció az alapjáték része, így minden Elite játékos leszállhat a bolygókra, vállalhat felszíni küldetéseket, használhatja a Mérnökök adta fejlesztési lehetőségeket, és minden mást, ami eddig a szezonbérlet része volt.

Azok, akik már korábban megvették a Horizons-t, kompenzáció gyanánt egy Azure festéscsomagot kapnak – ezt a különleges festést az összes űrhajóra (38 hajó + 3 vadászgép) fel lehet tenni, vagyis egy méretes, másképp nem megszerezhető pakkról van szó.

Az Elite Dangerous pedig tovább fejlődik, hiszen 2021 első felében érkezik az Odyssey nevű új kiegészítő, amivel már gyalogosan is mászkálhatunk az űrállomásokon, illetve az akár vékony légkörrel rendelkező bolygók felszínén, sok egyéb újdonság mellett. Aki tehát szeretné felfedezni a 34. század emberiségét, a galaxist, és belefolyni a Föderáció, a Szövetség és a Birodalom ügyes-bajos dolgaiba, annak ez most ideális időpont erre. Jó repülést!