Elkészült a Slime Rancher
dreampage 2017. Aug. 01.

Hosszas fejlesztést követően kilépett a Game Preview programból a Monomi Park belső nézetű kalandjátéka, és mától tölthető a végleges verzió, Xbox Live Gold tagoknak ráadásul ingyen. Irány farmerkedni egy idegen bolygóra!

Jó sokáig, több, mint egy évig volt a korai hozzáférésű Game Preview program rabja a japános hangzású, de amerikai Monomi Park belső nézetű játéka, a Slime Rancher. Előbb-utóbb azért csak minden játék kimászik a félkész állapotból, szerencsére most ez is megtette. A földönkívüli farmer játék elkészült, és mától végleges állapotban érhető el Xbox One-ra. Augusztusban ráadásul a Games With Gold program része, így egész hónapban ingyen letölthető.

Ezer fényévre járunk a Földtől, főhősünk Beatrix LeBeau, aki nagy tervekkel érkezik az idegen bolygóra. Farmot nyit, hogy a planétán élő színes, zselészerű lényekkel gazdálkodjon okosan. Két fő eszköze van: egy jetpack a hátán, és egy vákuumfegyver a kezében, amivel bármit beszippanthat vagy kilőhet kedve szerint. A világ nyílt, különböző tájain eltérő tulajdonságú lények élnek, ezeket kell összegyűjteni, és a farmunkon tartani. Az általuk termelt kincseket eladva juthatunk pénzhez, amiből bővíthetjük a farmot, még több kapacitást és lehetőséget megnyitva. Új fajokat is létrehozhatunk – persze nem szabad túlzásba vinni, a kis lények nagy száma ugyanis veszélyt is hordoz magában. Leginkább akkor, ha ránk borul az egész tömeg.

A Slime Rancher sikeresen elkészült tehát, és egészen szeptember 1-ig ingyenes Xbox Live Gold tagsággal. Ideális lehet gyerekeknek, vagy olyan felnőtteknek, akik nem ijednek meg a színektől és némi vidámságtól. A játék letölthető Xbox One-ra az alábbi linken, vagy a Dashboard Gold lapján.