Elkészült az ARK
dreampage 2017. Aug. 30.

Hosszú fejlesztés után végre elkészült, és hivatalosan is megjelent napjaink egyik legnépszerűbb online túlélőjátéka, az ARK: Survival Evolved. A fejlesztők köszönetet mondtak az Xbox One játékosoknak a lelkes tesztelésért.

2015 decembere óta volt a Game Preview Program része az ARK: Survival Evolved, amely így nemcsak PC-n, hanem konzolon is hamar nagy rajongótáborra tett szert. Sőt, a Studio Wildcard dinoszauruszos alkotása nem sokkal a programba kerülése után már népszerűbb volt Xbox One-on, mint számítógépen, a kezdeti igencsak gyenge technológiai alapokat pedig teljes erővel kezdték fejleszteni. Ennek eredménye, hogy végre megjelent az 1.0-ás „teljes” változat, a fejlesztők pedig megköszönték az együttműködést. Elmondásuk szerint a konzolos változat enélkül nem jöhetett volna létre.

A több, mint húsz hónapos fejlesztés nem múlt el nyomtalanul. A játékba bekerült két új játszható terület, a 40 állatfajból több, mint 100 lett, elkészült a Primitive+ játékmód, kaptunk osztott képernyős kooperatív lehetőséget, csiszolták a kezelőfelületet, megnőtt a felbontás és a képfrissítés, és kismillió bugot is kiirtottak a produkcióból.

Az ARK így most már teljes értékű játékként kerülhet a digitális polcra: a multiplayer mellett egyjátékos módot is tartalmaz, aminek van rendes befejezése, de itt még nem áll meg a kaland, ahogy a fejlesztés sem. A fejlesztők tovább dolgoznak a játékon, a jövőben is érkeznek frissítések, hibajavítások, na és persze új tartalmak is, hogy az Xbox One X támogatásról ne is beszéljünk.

Akit érdekel a játék, de a Game Preview Programban nem vette meg, bánhatja: a végleges kiadás ugyanis most már teljes árú játékként kapható, vagyis a korai vásárlók jártak igazán jól. A high-tech dinoszauruszok tehát megérkeztek – felkészül a Conan Exiles, amely szintén Xbox One-on játszható elsőként.