Előrendelhető a Black Desert
dreampage 2019. Jan. 07.

Sokat váratott magára a koreai Pearl Abyss MMORPG-je, de a konzolokon elsőként Xbox One-ra megjelenő Black Desert végre pontos megjelenési dátumot kapott, és elő is rendelhető az Áruházból. Háromféle változat különböző extrákkal.

Tavaly év végén pár ország Xbox One tulajdonosai már tehettek egy kört a régóta várt, látványosnak és izgalmasnak ígérkező Black Desert bétájával. A PC-n már régóta futó, konzolok közül elsőként Xbox One-on debütáló masszív multiplayer online szerepjáték körül azóta viszont csend honolt – egészen mostanáig. A koreai Pearl Abyss játéka most már előrendelhető az Áruházból.

A játék története szerint két ország, Calpheon köztársasága és Valencia királysága harcol egymás ellen, amelybe mi, játékosok, és megannyi fantasy teremtmény és bestia is rendesen belekeveredik. A játék a látványos grafika mellett gyors, valós idejű harcot, szörnyvadászatot, hatalmas főellenségeket, százezer fős multiplayert és sok mást ígér, nyakon öntve egy nagyon részletes karaktergeneráló funkcióval.

Jogos a kérdés, hogy egy free-to-play MMORPG-t miért lehet pénzért előrendelni, ráadásul mindjárt háromféle változatban is. Nos, az előrendelők számtalan digitális extrát kapnak, illetve korai hozzáférést: a Standard változat 24, a Deluxe 48, az Ultimate 72 órával előbb elkezdhető, mint azok, akik megvárják a rendes, ingyenes megjelenést. A csomagok egyébként értékes extrákat adnak, különböző háziállatokat, hátast, varázslatokat, páncélokat, képességpontokat és sok minden mást. Ezek részleteiről a csomagok adatlapjain lehet tájékozódni (link a cikk alján).

Végezetül a legfontosabb: a Black Desert március 4-én jelenik meg Xbox One-ra. Az előrendelők értelemszerűen ehhez képest kezdhetik 1-3 nappal korábban a játékot. Lesz Xbox One X támogatás is, 4K felbontással és HDR-rel.