Előrendelhető a Dragon Quest XI
dreampage 2020. Jul. 27.

Minden idők egyik leghíresebb JRPG sorozata végre Xbox platformon is megveti a lábát. Az idei év végén érkezik a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition a Microsoft konzoljára. Már előrendelhető, de Game Pass-ban is benne lesz.

Szenzációs bejelentéssel kezdődött a Microsoft Xbox Games Showcase estéje július 23-án. A japán Square-Enix bejelentette, hogy Xbox One-ra és Xbox Series X-re látogat az egyik legjobb és legnépszerűbb JRPG sorozat, a Dragon Quest. Erre korábban még soha nem volt példa (és a Yakuzához hasonlóan sokan meg is voltak győződve róla, hogy nem fog megtörténni), ám a játék tervezője, Yuji Horii közölte, hogy az Xbox One tulajdonosok is örülhetnek neki.

Xbox One-ra ráadásul nem az alapjáték, hanem a decemberben megjelenő legteljesebb kiadás, a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition érkezik, az alapjáték mellett rengeteg extrával és különleges tartalmakkal. Mindent összevetve ez egy több, mint 100 óra játékidőt kínáló, gyönyörű szerepjáték színes hősökkel, körökre osztott harcokkal és nagyszabású történettel. Mindezt Xbox One X és Xbox Series X konzolokon 4K felbontásban.

A játék Erdrea világában játszódik, ahol kiválasztottként (The Luminary) kell harcba szállni a sötét erőkkel, hűséges barátaink oldalán. A főhős a világ megmentése közben persze a saját erejének forrását is felfedi. A definitív kiadás ezeket kínálja:

  • Az alapjáték teljes tartalma, plusz új karakter-specifikus mellékküldetések, amik során még jobban megismerhetjük a társainkat
  • Választható klasszikus vagy nagyzenekari soundtrack, illetve angol és japán szinkron
  • A 3D grafika mellett választható új, 2D „16-bit” mód retró grafikával
  • Tickington 16-bites világa: egy teljesen új terület, ahol eredeti grafikával újraalkotott Dragon Quest világokban kalandozhatunk
  • Draconian Quest – Egyedi nehézségi beállítások különleges feltételekkel
  • Felgyorsítható harcok, új hátasok
  • Fotó mód

A Dragon Quest XI 2020. december 4-én érkezik Xbox One-ra, és már előrendelhető az Áruházból, mindössze 12,000 forintért. A legjobb? Xbox Game Pass-ban is benne lesz, így aki ezzel rendelkezik, az a megjelenés napján letöltheti, és korlátlanul játszhatja. A Game Pass tagok már „előtelepíthetik” a játékot, ami valójában az előrendelési fájlt jelenti – ez automatikusan frissülni fog a teljes játékra, amikor az felkerül az Áruházba, így a megjelenés napján már nem kell bajlódni a letöltéssel.