Előrendelhető a Mega Man 11
dreampage 2018. May. 30.

Pontos megjelenési dátumot kapott, és előrendelhető státuszba lépett a Capcom rég várt játéka, a Mega Man 11. Októberben újra akciózhatunk a Kék Bombázóval Xbox One-on.

Hosszú időt, több, mint nyolc évet kellett várnunk a legendás Mega Man sorozat újabb részére. Bár Xbox One-on a kék hős összes kalandja játszható a különböző gyűjtemények formájában, újabb epizódra már rég várnak a rajongók. Idén ősszel szerencsére ezt is megkapjuk. A Capcom szerencsére szakított a retró, pixelgrafikás látványvilággal, a Mega Man 11 gyönyörűen megrajzolt 2D-s platformer játék lesz, ami Xbox One X támogatásának köszönhetően natív 4K felbontásban is élvezhető lesz. A színes, kézzel rajzolt hátterek előtt részletesen kidolgozott 3D-s karakterek akcióznak majd, tükörsima animációk mellett.

Ami nem változik, az a játékmenet: a Mega Man 11 továbbra is egy nagy kihívást nyújtó, hardcore platformer. Hősünknek le kell győznie a Robot Mestereket, és meg kell szereznie azok fegyvereit. Az újonnan felszerelt fejlesztések Mega Man külsejét is megváltoztatják. A játékban egy új, Double Gear rendszerrel fejleszthetjük karakterünk gyorsaságát és erejét is, ami csavar egy kicsit a klasszikus játékmeneten. Végezetül azok is örülhetnek, akiknek a Mega Man sorozat eddig túl nehéznek bizonyult: a fejlesztők ígérete szerint többféle nehézségi szint lesz, amikkel a kezdők is bátran beszállhatnak a szériába.

A Mega Man 11 október 2-án jelenik meg Xbox One-ra. Az Áruházból már előrendelhető (link szokás szerint alább), az előrendelők a játék mellé ajándékba alternatív soundtracket is kapnak, ami a nyolc pálya zenéit instrumentális formában tartalmazza.