Előrendelhető a Microsoft Flight Simulator
dreampage 2020. Jul. 13.

Hamarosan megérkezik a Microsoft Flight Simulator következő generációja. A régóta készülő, és zárt alfa teszt keretében csiszolódó repülőgép-szimulátor lassan elkészül, és augusztus közepén meg is jelenik PC-re.

Visszatér a hardcore repülőgép-szimulátorok világába a Microsoft. A legendás sorozat legújabb része, melynek címe egyszerűen csak Microsoft Flight Simulator, minden szempontból a következő generációt jelképezi látványvilág, tartalom és lehetőségek szempontjából. A szimulátor rajongók már régóta várják a játék megjelenését, ami hosszú ideje zárt alfa tesztben működött, hamarosan azonban mindenki számára elérhető lesz. Az új Flight Simulator augusztus 18-án érkezik, és ettől a naptól Xbox Game Pass tagsággal is elérhető lesz.

Az új Flight Simulator a teljes Földet tartalmazza, a világ összes városát és repülőterét. A bolygó részben a Bing Térképek műholdas felvételei és magassági adatai, részben más 3D-s adatbázisok, kézzel modellezett repülőterek és procedurális generálás útján áll össze (utóbbi például a növényzetért és a vízfelszínért felel). A több kilométer magasan kialakuló felhőktől az utolsó fűszálig ebben a játékban minden látható, természetesen dinamikus napszakok, időjárási jelenségek és évszakok kíséretében, melyek mint kihatnak a repülési élményre, a széltől és turbulenciáktól kezdve a jegesedésig. Többféle kisebb-nagyobb repülőgépet vezethetünk, a tartalomért pedig nemcsak a játék fejlesztését végző, francia Asobo Studio, hanem külsős csapatok és partnerek is felelnek.

A szimulátor jelleg (valódi fizika és repülési paraméterek, útvonaltervezés, fedélzeti számítógép-kezelés, légi irányítás) mellett a Flight Simulator számára az elérhetőség is fontos szempont, így az ígéretek szerint Xbox kontrollerrel is irányítható lesz.

A Flight Simulator háromféle változatban rendelhető elő. Az alapváltozat (Standard) mellett kapható a Deluxe Edition, amely 5 plusz repülőt, és 5 extra, kézzel modellezett repülőteret kínál, míg a Premium Deluxe Edition 10 extra repülőgépet és repteret vonultat fel az alapjátékhoz képest. Az előrendeléshez és a pontos megjelenési dátumhoz egy lenyűgöző trailert is kaptunk.

A Microsoft Flight Simulator 2020. augusztus 18-án jelenik meg, kizárólag PC-re. Az előrendelés a Microsoft Áruházban már él, az alábbi linken érhető el mindhárom változat. Akit még több részlet érdekel az új szimulátorral kapcsolatban, az a https://www.flightsimulator.com/ oldalon talál leírásokat, fejlesztői blogot, képeket, videókat és hivatalos fórumot.