Előrendelhető a Resident Evil 2
dreampage 2018. Jul. 05.

Jövő év elején látványos remake-kel tér vissza a Residen Evil sorozat egyik legnépszerűbb epizódja, a második rész. A minden szempontból megújuló Resident Evil 2 mától előrendelhető Xbox One-ra.

1998 szeptemberében egy halálos vírus irtotta ki Raccoon City lakosságát, és változtatta őket gyilkos zombikká. Ugyanebben az évben történt, hogy a világ játékosait elkápráztatta az eseményeket feldolgozó túlélő-horrorjáték, a Resident Evil 2, amely a rajongók körében ma is az egyik, ha nem a legnagyobbra tartott klasszikus epizód. A Capcom sokáig nem ült fel a remake-vonatra, pedig több régi játék már elérhető felújított változatban. Az E3-on viszont bemutatkozott a teljes egészében újragondolt második rész, ami most már elő is rendelhető a Microsoft konzoljára.

Azért lesz nagyon komoly a játék, mert nem egyszerű ráncfelvarrásról van szó, hanem tulajdonképpen egy új alkotásról. Az eredeti helyszínek és történet persze marad, minden ugyanott van, és ugyanúgy zajlik, ahogy 1998-ban láttuk, csakhogy az egészet új kameranézetből láthatjuk, új irányítással és sokkal rémisztőbb (értsd: látványosabb) grafikával. Váll feletti kamerából szemlélve a világot az egész sokkal félelmetesebb, és eltűnnek a töltőképernyők is.

Az új játék a Capcom legfrissebb, saját grafikus motorját használja, és teljes Xbox One X támogatást kínál, választható natív 4K felbontással, vagy 60 fps képfrissítéssel és HDR-rel.

A Resident Evil 2 kétféle változatban rendelhető elő az Áruházból. Az alapjáték mellé előrendelői extraként jár a Samurai Edge fegyver (Chris és Jill részére), míg a Deluxe Edition mellé ezen kívül egy csomó öltözék és az eredeti soundtrack is megnyílik. Mindkét verzió elérhető az alábbi linken, a játék 2019. január 25-én jelenik meg Xbox One-ra.