Előrendelhető a Sea of Thieves
dreampage 2017. Dec. 08.

A tegnap éjjeli Game Awards rendezvényen szintet lépett a Rare kalózos online játéka. Pontos megjelenési dátumot kaptunk, és megindultak az előrendelések is.

Nagyon régóta készül a Rare nyílt világú, online kalózos kalandja – a Sea of Thieves a 2015-ös E3-on mutatkozott be először, és azóta is csak várjuk a megjelenését. Sokáig már nem kell: végre pontos megjelenési dátummal rendelkezünk.

A magyar idő szerint tegnap éjjel megtartott The Game Awards eseményen látható volt a játék legújabb trailere, aminek végén bejelentették, hogy a játék 2018. március 20-án kerül a boltokba. Xbox Play Anywhere játék lesz, vagyis a digitális verzió Xbox One-on és Windows 10 PC-n is játszható lesz, teljes cross-play támogatással. Ami logikus, hiszen a Sea of Thieves lényege éppen a csapatjáték. A színes, hatalmas online világban egyedül vagy csapatban is lehet hajózni, kincseket keresni és felfedezni a tengereket. Az elhagyatott, lakatlan szigeteken kincses térképekkel tájékozódhatunk, de vannak más logikai feladványok is, illetve hajóroncsok, elátkozott csontvázak és sok más.

A tengereken más játékosokkal is összefuthatunk, amiből nagy barátkozás és italozás, vagy épp hatalmas csata alakulhat ki. Végül is kalózok volnánk, vagy mi. A hajók vezetéséhez igazi csapatmunka szükséges (kivételt képeznek ez alól az egyedül is elvezethető kisebb bárkák), és tulajdonképpen az egész játék erre a közösségi élményre épül.

A Sea of Thieves már előrendelhető az Xbox Áruházban. Aki előre megveszi a játékot, korai hozzáférést kap a jövő év elején induló zárt bétához, és kap egy ajándék csomagot is. A Black Dog Pack-ben különleges tervezésű ruházat is tárgyak kaptak helyet. Az előrendelés elvégezhető az alábbi linkről, vagy természetesen Xbox One konzolról és Windows 10 PC-ről is.