Előrendelhető a Sekiro: Shadows Die Twice
dreampage 2018. Aug. 21.

Megjelenési dátumot kapott a From Software legújabb kalandjátéka, emellett pedig a digitális előrendelés is megkezdődött. Jövő tavasszal indul a kőkemény bosszúhadjárat.

Az idei E3-on, a Microsoft konferenciáján mutatkozott be a From Software (Dark Souls sorozat) legújabb alkotása, a Sekiro: Shadows Die Twice, ami egy teljesen új kaland a fejlesztőktől, szakítva a jól ismert formulával. Egy sokkal gyorsabb, érdekesebb, de nem kevésbé nehéz akciójátékot kapunk, amely a XVI. századi Japánba kalauzol el.

A játék főhőse egy, a halál torkából visszahozott harcos, a „félkarú farkas”, akit elvesztett végtagja sem akadályozhat meg abban, hogy fiatal urát megvédje. Ezzel persze ellenségeket szerez, többek között a gyilkos Ashina klán is a halálát akarja. Az árnyékok viszont kétszer halnak. Amikor urát elrabolják, Sekiro kegyetlen bosszúhadjáratra indul, hogy kiszabadítsa. Szamuráj kardja mellett műkarja is jó szolgálatot tesz, ami csáklyavetőként és fegyverként is használható. A pályák ennek megfelelően sokkal nagyobbak, verikálisabbak és nyitottabbak, a lopakodás és a harc mellett a manőverezés és komoly szerepet kap rajtuk.

Sekiro feladata, hogy bosszút álljon, és ezzel helyreállítsa a dicsőségét. Ezt persze könnyebb leírni, mint megtenni, ahogy azt a játék látványos trailere is mutatja.

Az új From Software alkotás 2019. március 22-én jelenik meg Xbox One-ra. Az Áruházból már előrendelhető, ezt az alábbi linkről lehet megtenni. A jövő tavasz így egy újabb nagy címmel bővült, várjuk hát a Dark Souls-csapat legújabb mesterművét.