Előrendelhető a Shining Resonance Refrain
dreampage 2018. May. 22.

Másfél hónap múlva érkezik a Sega JRPG-je Xbox One-ra, ami mától előrendelhető az Áruházból, méghozzá 10% kedvezménnyel. Nemsokára a világ védelmére kelhetünk, Xbox One X támogatással.

Örömteli hír volt, amikor a Sega bejelentette, hogy a legendás Shining sorozatuk egyik legújabb tagja, a Shining Resonance Refrain a nyugati kiadás alkalmából Xbox One-ra is meg fog jelenni (a JRPG korábban csak Japánban volt elérhető). Sok másik után ezzel újabb japán franchise költözik a Microsoft platformjára – a szerepjáték július közepén érkezik, és a mai naptól előrendelhető.

A Shining Resonance Refrain főszereplője Yuma Ilvern, akinek a lelkében ott rejtőzik az ősi sárkányok ereje. Ez egyszerre áldás és átok is a számára, miután a Birodalom minden eszközzel megpróbálja kiaknázni ezeknek az ősi teremtményeknek a képességeit, és ezzel Yuma is célponttá válik. Astoria világa ezzel veszélybe kerül, és főhősünkön (no meg rajtunk) múlik, hogy megállítsa a Birodalmat, és megmentse a világot. Egyedül persze mindez nem megy, színes útitársak, barátok és ellenségek keresztezik az utat, amit ez a klasszikus JRPG tár elénk.

A játék eredetileg 2014-ben jelent meg, és korábban csak Japánban volt kapható. Most, hogy a nyugati piacokon is megjelenik, egy ráncfelvarrott, gyönyörű és kibővített változatnak örülhetünk. A címében szereplő Refrain módban a birodalom hercegnője, Excella is játszható karakter, aki az alapjátékban nem volt az. A látványra sem lehet majd panaszunk, hiszen a játék Xbox One X támogatást is kap 4K felbontással és más „Enhanced” funkciókkal.

A Shining Resonance Refrain július 10-én jelenik meg Xbox One-ra, ezzel ez lesz az első játék, amely az 1991 óta futó Shining sorozatból megjelenik a platformra. Az alig 16 GB-os kaland az alábbi linken rendelhető elő, a megjelenés napjáig 10% kedvezménnyel.