Előrendelhető a Star Wars: Squadrons
dreampage 2020. Jun. 22.

Idén ősszel legendás űrhajók pilótafülkéjébe pattanhatunk, és részt vehetünk a messzi-messzi galaxis háborújában. A Star Wars: Squadrons egy ígéretes játék, ráadásul kellemes áron rendelhető elő Xbox One-ra, digitális extrákkal.

Ahogy a legtöbb játékbejelentés, úgy sajnos a Star Wars: Squadron létezése is idő előtt kiszivárgott, ám az idén ősszel érkező űrhajós játék részletei így is egy nagyon ígéretes alkotást festenek le. Rácáfolva a produkcióval – és sok esetben a kiadóval – kapcsolatos félelmekre, az EA Motive által fejlesztett anyag egy teljesen különálló kaland, amely nem tartalmaz semmilyen mikrotranzakciót. Bár a későbbiekben nincs kizárva, hogy bővítményeket kapjon, nem „szolgáltatásszerűen” működik.

Az egyjátékos kampány története a második Halálcsillag elpusztítása után játszódik, amikor az Új Köztársaság és a Birodalom összecsapnak egy hatalmas galaktikus polgárháborúban. A sztorit mindkét oldal szemszögéből megismerhetjük, csatlakozhatunk a pilótáikhoz számos küldetésben. Olyan legendás űrhajókat vezethetünk, mint az A-Wing, X-Wing és a TIE Fighter, TIE Bomber és hasonló járművek. Mindez online multiplayerrel is kiegészül, ahol 5v5 csatákban lehet részt venni. A multiplayer során számtalan extrát meg lehet nyitni: hajtóművek, erősebb hajótestek, fegyverek és kozmetikai elemek (ruhák, festések stb).

Ami a játékmenetet illeti, a Squadrons egy belső nézetes játék, a pilótafülkében ülve figyelni kell a műszereket, át kell irányítani az energiát a megfelelő rendszerekhez, vagyis egy kellően taktikus, érdekes és összetett játékra számíthatunk, a trailer alapján látványos grafikával és a mozifilmeket idéző hangzással, ami persze el is várható. Kapunk Xbox One X támogatást is, a legerősebb konzolon 4K-ban játszhatunk a színeket pedig HDR teszi élénkebbé.

A Star Wars: Squadrons már előrendelhető Xbox One-ra 13,990 forintos áron (EA Access tagoknak csak 12,590), úgyhogy szerencsére az ára is kedvezőbb a szokásosnál. A digitális előrendelések mellé két exkluzív öltözék, szintén két skin és két jelvény jár ajándékba. A feltörekvő pilótáknak még van egy kis ideje készülni: megjelenés 2020. október 2-án.