Előrendelhető a The Ascent
dreampage 2021. May. 18.

Július végén érkezik a nyár legnagyobb Xbox exkluzív játéka, és végre elmerülhetünk a The Ascent lenyűgöző cyberpunk világában. A látványos next-gen akció-RPG már előrendelhető az Áruházban, de Xbox Game Pass tagsággal is elérhető lesz.

Végre pontos megjelenési dátumot kapott a Neon Giant által fejlesztett új, cyberpunk stílusú akció-szerepjáték, a The Ascent. A kizárólag Xbox konzolokra és PC-re érkező produkció július 29-től játszható, és minden next-gen előnnyel kecsegtet: 4K, 60 fps és raytracing támogatást is kapunk Xbox Series X konzolon, így ez lehet az egyik leglátványosabb felülnézetes ARPG, ami valaha készült. Az aprólékosan kidolgozott cyberpunk világ a Szárnyas Fejvadász küllemét idézi, ebben a sötét, neonfényes, füstös világban kalandozhatunk a nyár második felétől.

A játék egy óriási megavárosban játszódik, amely a föld mélyétől az égig ér számtalan emelettel, és amelyben a galaxis sokféle lakója összegyűlt. Főhősünk egy egyszerű munkás, akit egy óriásvállalat tart gyakorlatilag rabszolgasorban, akárcsak a kerület összes többi lakóját. Csakhogy egy nap katasztrófa történik: a The Ascent Csoport minden előjel nélkül leáll, a lakók túlélése pedig veszélybe kerül. Ideje fegyvert fogni, és kideríteni, hogy mi okozza a problémákat.

A The Ascent egy részletesen kidolgozott, hangulatos világú akció-RPG, amelynek játékmenete valahol a Diablo sorozat és a kétkaros lövöldözős játékok között helyezkedik el. Elsősorban a brutális tűzharcokon van a hangsúly, rengeteg robbanással és rombolással, de a szerepjátékos elemeknek köszönhetően a különböző fegyverek, páncélok és karakterfejlesztés is fontos szerepet kap. Természetesen nem maradhatnak ki a kibernetikus implantátumok, extra képességek, kütyük, sötét alakok, akik vagy barátok, vagy ellenségek lesznek a történet végére. A kampány egyedül és helyi, illetve online kooperatív módban is játszható cross-platform támogatással.

A The Ascent egyértelműen az idei év egyik legígéretesebb Xbox exkluzívja, köszönhetően a hihetetlen látványvilágának és hangulatának, amihez remélhetőleg a tartalom és a játékmenet is felnő majd. A játék 2021. július 29-én jelenik meg. Ára mindössze 10.400 forint, de nem is feltétlenül kell megvenni, hiszen első naptól az Xbox Game Pass része is lesz. Aki mégis megvenné, az mostantól előrendelheti az Áruházból, lásd a linket alább.

Nem kell már sokat várni a következő nagy cyberpunk kalandra.