Előrendelhető a The Turing Test
dreampage 2016. Aug. 26.

Napokon belül megjelenik a Bulkhead Interactive új sci-fi játéka, amely felkerült az Xbox Áruházba, és már előrendelhető. Kedden irány a rejtélyes kutatóállomás.

A The Turing Test, hasonlóan a fejlesztők előző játékához (Pneuma: Breath of Life) egy tisztán logikai belső nézetű játék, ezúttal sci-fi környezetben. A történet főszereplője Ava Turing, a Nemzetközi Űrügynökség asztronautája, akit leküldenek az Európé holdra (ez a Jupiter hatodik holdja, ugye), egy kutatóállomásra, amellyel a közelmúltban megszakadt a kapcsolat. Ahhoz, hogy a rejtély végére járjon, Turingnak egy sor tesztet kell végrehajtania – olyan próbákat, amiknek kizárólag emberi intelligencia képes megfelelni. Vagy mégsem?

Történettel és sok párbeszéddel átszőve a The Turing Test nemcsak logikai játék, de közben az élet és az ember-gép határok mibenlétével is foglalkozik. Hasonlóan filozofikus alkotás tehát, mint a Bulkhead korábbi produkciója. Teszi mindezt látványos (Unreal Engine 4) körítéssel.

A játék elkészült Xbox One-ra, és előrendelhető, illetve előtölthető az Áruházból. Mérete 9 GB, ára pedig teljesen rendben van: az elmés kaland 3,990 forintba kerül. Megjelenés jövő hét kedden.