Előrendelhető (és olcsó) az Assetto Corsa Competizione
dreampage 2020. May. 18.

Nemsokára konzolokra is megjelenik a jelenleg létező egyik legélethűbb autóverseny szimulátor, az Assetto Corsa Competizione. A játék Xbox One-ra már digitálisan is előrendelhető, nagyon jó áron, ráadásul tartalmas DLC is jár hozzá.

Az olasz Kunos Simulazioni szimulátora, az Assetto Corsa Competizione éppen egy éve jelent meg PC-re, és sokáig úgy tűnt, hogy olyan autóverseny ez, amelyről a konzolos játékosok csak álmodhatnak. Nemrég azonban megtört a jég, és kiderült, hogy konzolokra is ellátogat ez az élethű versenyjáték.

Az Assetto Corsa Competizione a Blancpain GT bajnokság hivatalos játéka, annak teljes 2019-es mezőnyével, csapataival, autóival, és persze versenypályáival. Az Intercontinental GT Challenge kiegészítővel további pályákat és festéseket kapott – ezt a DLC-t minden előrendelő megkapja, így ezzel két teljes versenysorozat élvezhető benne. A játék mégsem ezért, hanem a gyönyörű látvány, a csaknem minden másnál élethűbb fizika és az erős hangok miatt lett a szimulátorosok egyik kedvence. Valódi endurance versenyek teljes körű szabályrendszerrel, lézerszkennelt pályákon, dinamikus időjárás és napszakok mellett, motion capture animációkkal.

Az egyjátékos bajnokságok és szokásos gyakorló módok mellett online multiplayer is van, 16 fős mezőny részére. Természetesen itt is élnek a különböző versenyszabályok, fontos a biztonsági besorolás, a játék (és remélhetőleg a felhasználóbázisa is) nagyon komolyan veszi a valódi, fair versenyzést a pályákon.

Minderre még sajnos több, mint egy hónapot várnunk kell, mert az ACC konzolos verziója csak június 23-án jelenik meg. A jó hír, hogy digitálisan előrendelhető, sőt: a magyar Microsoft Áruházban feleannyiba kerül, mint máshol: csupán 7,600 forintot kell kifizetni érte.

Hamarosan tehát Xbox One-on is felbőgnek a motorok (ebben a játékban aztán tényleg!), június végén indul a GT szezon. Az előrendelés megtalálható az alábbi linken.