Előtölthető a Halo: The Master Chief Collection
dreampage 2014. Oct. 17.

Elkészült, aranylemezre került, és mától előre letölthető Xbox Live-ról a Halo: The Master Chief Collection. A várva várt gyűjtemény minden eddiginél nagyobb méretű lesz.

A Halo: The Master Chief Collection tartalma:

Halo: Combat Evolved Anniversary
Halo 2 Anniversary
Halo 3
Halo 4
Halo 4: Spartan Ops (ez azonban csak decemberben lesz elérhető)
Az összes epizódhoz kiadott összes multiplayer térkép (több mint 100 pálya)
Halo: Nightfall élőszereplős sorozat
Halo 5 Guardians Beta hozzáférés (2014. decembertől)

Az első két epizód természetesen jelentősen feljavított grafikát kapott, illetve minden rész valamint a multiplayer is full HD-ban (a teljesség kedvéért tegyük hozzá, a Halo 2 kampánya "csak" 1328x1080-ban), 60 fps képfrissítéssel fut majd. A Halo 2 Anniversary-ben bármikor válthatunk az eredeti és a felújított grafikai motor között (ezért a csökkentett felbontás), az átvezetőket pedig teljes egészében kicserélték, in-game jelenetek helyett látványos CG filmeket nézhetünk majd meg.

A játék letöltési mérete a nyilvánvaló tartalom miatt elképesztő: 45 GB, plusz 20 GB kiegészítés, ez magát a multiplayer részt tartalmazza. A novemberben megjelenő dobozos változat lemezén is csak a 45 GB "kampány" lesz, a 20 GB-ot mindenkinek le kell még pluszban töltenie hozzá, de eközben már játszható maga a játék.

Ha előrendeled és előtöltöd Xbox Live-ról a játékot, akkor a megjelenésig simán lecsorog ez az adatmennyiség, az előrendelők ráadásul megkapják a Boom Skull koponyát, ami a Halo 2 Anniversary-ben ad dupla erős robbanásokat. A digitális csomag ára 16990 Ft.