Elrajtolt a Fable Fortune
dreampage 2017. Jul. 25.

Az egykori Lionhead Studios alkalmazottakból álló új csapat viszi tovább a Fable sorozat legendáját. Első önálló produkciójuk a gyűjtögetős kártyajátékok és a hamisítatlan angol humor keverékét ígéri. Elindult a Fable Fortune Game Preview fázisa.

Amikor a Microsoft sokak megdöbbenésére bezárta a Lionhead Studios-t, kérdésessé vált a Fable sorozat jövője. Az ingyenes üzleti modellre építő, Legends alcímű kooperatív szerepjáték fejlesztését lelőtték, az pedig továbbra sem ismert, hogy a jövőben látunk-e még hagyományos, nagyszabású RPG-t a Fable név alatt. Szerencsére nem minden projekt járt így. A korábbi Lionhead tagokból verbuválódott Flaming Fowl Studios csapata a redmondiak engedélyével tovább dolgozhattak játékukon, ami most a nagyközönség előtt is bemutatkozik.

A Fable Fortune egy kártyajáték, ami Albion ködös, misztikus és nem kevésbé humoros világába kalauzolja a játékosokat. A sorozatra jellemző elemek itt is megvannak: hat Hős közül választhatunk, akik a korábbi játékokhoz hasonlóan válhatnak jóvá vagy gonosszá, meccsek közben pedig küldetéseket is teljesíthetnek. Visszaköszönnek a jól ismert helyszínek, az egyjátékos mód mellett pedig kooperatív és PvP lehetőségeink is vannak.

A játék egyelőre a Game Preview programban érhető el, vagyis nincs kész. Ennek megfelelően ingyenes demója is van, aki pedig úgy dönt, hogy megveszi, 20 kártyapaklit és más digitális extrákat kap, mint alapító tag. Xbox Play Anywhere támogatás is van, tehát Xbox One mellett Windows 10-re is letölthető. Az első héten egyébként némi kedvezménnyel, kevesebb, mint négyezer forintért kapható a Fable franchise legújabb, de reméljük, nem utolsó tagja.