Elrajtolt a Vigor
dreampage 2018. Jul. 31.

A Bohemia Interactive Xbox One exkluzív játéka megjelent a Game Preview programban, úgyhogy mától mindenki kipróbálhatja az új, északi-európai túlélő-akciójátékot. Mi lenne velünk egy atomháború után?

1991-ben nukleáris háború söpört végig a világon. Európa nagy része elpusztult, és a sugárzás miatt lakhatatlanná vált. A túlélők északra, Norvégiába menekülnek, ahol még jó a levegő, és elviselhető az időjárás. Az életük azonban ettől még nem könnyű – minden erőforrásért keményen meg kell küzdeniük, és nem bízhatnak senkiben. Ez a Bohemia Interactive (ArmA, DayZ) új, Xbox One exkluzív játéka, a Vigor alaphelyzete. Innen jövünk mi, játékosok.

A közhiedelemmel ellentétben a Vigor nem battle royale játék, bár ránézésre vannak hasonlóságok. A nagyméretű pályákon itt is sok játékos van egyszerre, de nem az a cél, hogy megöljük őket, és utolsóként életben maradjunk. A Vigorban mindenki alapanyagokat és erőforrásokat gyűjt, ezeket visszacipelve lehet fejleszteni a főhadiszállást. A menedékház fejlesztése a játék fő előrehaladási rendszere. Bárki bármikor elhagyhatja az adott játékot, ha talált valami értékeset, és hazaviheti azt. Ha viszont másokkal összetalálkozunk, abból könnyen harc lehet, hiszen a többi játékostól elvehetjük, amijük van. Csak rajtunk múlik, hogy gyilkosként, vagy másokat segítve válunk a háború túlélőivé.

A Vigor a mai naptól érhető el az Xbox Game Preview programban, az Áruházból 3,990 forintért tölthető. Itt fontos megjegyezni, hogy a végleges játék free-to-play lesz, ez egyfajta „alapító csomag” (Founders Pack), de mint minden Game Preview címnek, ennek is van ingyenes próbaverziója. A játék Xbox One X támogatással is rendelkezik, a fejlesztők szerint a végleges játék 4K felbontásban fog futni a legerősebb konzolon, szebb látvány és stabilabb teljesítmény mellett.

A most megvásárolható csomag a következőket tartalmazza:

  • Vigor alapjáték
  • Exkluzív Outlander öltözék
  • Vigor sapka
  • 40 dollár értékű virtuális pénz
  • Exkluzív gesztus

Irány tehát Norvégia, és annak festői tájai, vagy legalábbis ami megmaradt belőlük. A Vigor érdekes, új élménynek ígérkezik – a Bohemia egyébként a DayZ Xbox One változatán is gőzerővel dolgozik, hamarosan ez is elérhető lesz a Game Preview programban. Végleges megjelenési dátumok egyelőre nem ismertek.