Eredeti Xbox kompatibilitás: Második kör
dreampage 2018. Apr. 26.

Az ígéreteknek megfelelően ma megérkeznek az új, kompatibilis eredeti Xbox játékok. 11 címmel bővül a lista. A jó hír: a magyar Áruházban is kapható az összes.

Nem is olyan régen már bővült egyet az eredeti Xbox kompatibilitási lista (eredeti Xbox-nak az első Xbox konzol hívják) – a nyolc címet most 11 további követi a 2002-2005 közötti (h)őskorból. A játékok régiek már, de ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes vetni rájuk egy pillantást. Nem csak nagy kedvencek kerültek ma a listába, de ezek Xbox One-on jobban futnak, és szebbek, mint valaha. Xbox One (és S) konzolon az eredeti felbontás négyszeresében, Xbox One X-en pedig 16x-os felbontásban (2560x1920) futnak, borotvaéles képpel és textúrákkal, simább élekkel, szebb színekkel és jóval stabilabb képfrissítéssel.

A klasszikus Xbox éra új életre kel, sok játékot ráadásul ma már szinte lehetetlen lemezes formában beszerezni, így külön jó hír, hogy mind kapható digitálisan is, elég olcsón.

A mai napon a következő játékok válnak elérhetővé (magyar linkek és árak):

Csillagok Háborúja rajongók különösen örülhetnek, hiszen ezzel minden idők néhány legjobb Star Wars címe egy ezresért beszerezhető digitálisan, ráadásul olyan minőségben futnak, mintha HD remasterrel játszanánk. A két Knights of the Old Republic önmagában is megérné a kompatibilitási programot…

Ahogy az a múlt alkalommal is történt, ezek a játékok is ma este 18:00 órától lesznek láthatók és letölthetők Xbox One-on. Ahhoz, hogy konzolon is a magyar árak látszódjanak, a System / Language & Location menüben a „Language Location” legyen: „English (Hungary)”. Ez a beállítás különbözik az alatta lévő lokációtól. A kompatibilis játékokat csak bankkártyával lehet kifizetni. Aki weboldalról veszi meg, annak a vásárlás után a játék megjelenik a Ready to Install listában, ahonnan telepíthető.