Érkezik a Rocket League X patch
dreampage 2018. Nov. 23.

Sokat kellett várni rá, de az egyik legnépszerűbb multiplayer játék végre hamarosan megkapja az Xbox One X támogatást. 4K tévéken is csodásan festenek majd a rakétahajtású focimeccsek.

A Psyonix bejelentette, hogy elkészült, és hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Rocket League Xbox One X támogatása. Műfajában egyedülálló, a jelenlegi egyik legnépszerűbb multiplayer játékról van szó, úgyhogy sok játékos örülhet ennek. A fejlesztők a Microsoft Advanced Technology Group segítségével dolgoztak együtt, hogy a játék natív 4K felbontásban fusson 60 fps képfrissítéssel és HDR támogatással (a HDR Xbox One S konzolokon is elérhető lesz).

A játékmenet tehát nem változik, de a Psyonix grafikus mérnöke, Art Mata szerint a 4K felbontás rengeteg részletet jelenít majd meg, amitől sokkal látványosabbá válik a játék. A HDR-nek köszönhetően pedig a speciális effektek lesznek még szebbek, például a rakétahajtás, vagy a robbanékony effektusokkal kísért gólok. Az 1080p tévék játékosai is hasznot húznak ebből, a supersampling technológia miatt ezeken a képernyőkön is élesebb és részletgazdagabb lesz a játék.

Az X támogatás mellett a fantáziadúsan elnevezett December Update több újdonsággal is szolgál:

  • Világranglisták a Ranked Extra módokhoz
  • Változtatások az XP- és előrehaladási rendszerben
  • Több heti győzelmi bónusz
  • Új Rocket League x Monstercat Vol. 5 EP
  • Új közösségi zászlók (pl. Extra Life, Speedy stb.)
  • Egyéb, nem részletezett változtatások

Az Xbox One X támogatás és a fenti újdonságok ingyenes frissítés keretében érkeznek, méghozzá december 3-án, hétfőn, magyar idő szerint 19 órától.