Érkezik az 1 TB-os Xbox One, új kontroller
dreampage 2015. Jun. 09.

Amióta az Xbox One megjelent, az egyik legszélesebb igény a konzollal kapcsolatban, hogy még több tárhelyet biztosítson. Bár a gépre lehet külső merevlemezeket csatlakoztatni, most a belső HDD is megnő: jönnek az 1 TB-os gépek.

Ezentúl tehát 1 TB-os merevlemezzel érkeznek az Xbox One konzolok, ennek megfelelően az 500 GB-os gépek árát (legalábbis az Egyesült Államokban) ötven dollárral csökkenti a Microsoft. Az új gépek június közepén/végén érkeznek, és kizárólag Kinect nélkül lesznek beszerezhetők. Az új gépek mellé új irányító is jár, legalábbis részben: ezentúl minden Xbox One irányítón szabványos 3.5 mm-es jack aljzat lesz, amihez bármilyen headsetet használhatunk majd.

A 3.5 mm-es jackkel szerelt irányítók a hónap végétől külön is megvásárolhatók lesznek feketében, illetve új, szürkés terepszínben is (Covert Forces).

A PC játékosok számára is van meglepetése a Microsoftnak: idén ősszel megjelenik az Xbox One irányítókhoz kifejlesztett Wireless Adapter, amit a számítógép USB-jébe dugva vezeték nélkül is használhatók lesznek az Xbox One kontrollerek PC-s játékokhoz. Ez külön, illetve irányítóval egybecsomagolva is megvásárolható lesz, USB 2.0 és USB 3.0 aljzatban is működnek majd.

Az őszi játékdömpingre (Fable Legends, Forza Motorsport 6, Halo 5, Rise of the Tomb Raider, Assassin's Creed: Syndicate, Call of Duty: Black Ops III, és még sorolhatnánk) az újonnan belépők tehát hamarosan a frissített konzolcsomagokkal készülhetnek fel.

FRISS: A videón látottakkal ellentétben az európai kiszerelés csak a Halo: The Master Chief Collection letöltőkód nélkül lesz kapható.