Everspace: Megérkezett a Hardcode Mode
dreampage 2017. Dec. 07.

Teljesen új játékmóddal bővült az egyik leglátványosabb űrhajós lövöldözős játék. Az Everspace mostantól könyörtelen Hardcore móddal várja azokat, akik megunták a virtuális űrbéli életüket.

Eddig sem volt könnyűnek nevezhető a német fejlesztésű Everspace – hiába van benne választható fokozat, roguelike játékként nem kímél senkit, tetemes mennyiségű időre van szükség a hajók fejlesztéséhez és a továbbjutáshoz. Akit az eddigi legnehezebb, Hard szint is untat már, annak egyrészt gratulálok, másrészt jobb, ha visszaül a pilótafülkébe: megérkezett a játékhoz a Hardcore kiegészítő, ami egy különálló játékmód, és minden korábbinál nehezebb.

Maga a Hardcore mód a főszáltól független élmény. Lényege, hogy szakít a roguelike mechanikákkal, itt ugyanis csak egyetlen életünk van, és a hajó meghatározott fejlesztésekkel és perkekkel indul. Továbbiakat csak a szektorok között vehetünk rá, már ha sikerült összegyűjteni ehhez elég kreditet. De a fejlesztők nem ennyire jó fejek: az új szektor elején negatív módosítót is kötelező választani – olyanokat, amik jelentősen nehezítenek az amúgy sem könnyű játékmeneten.

Mivel ez a mód nem egyezik meg az alapjátékkal, így a vége is más. Aki eljut az utolsó szektorba, az új helyszínen, és egy új főellenséggel találja szembe magát – sok sikert hozzá.

Ezzel pedig újabb lépést tett az Everspace, hogy nemcsak gyönyörű, de tartalmas és változatos játékká is váljon. A frissítés Xbox One-ra és Windows 10-re is elérhető, Xbox Play Anywhere címként mindkét platformon használhatjuk. További hír a játékkal kapcsolatban, hogy készül az Xbox One X támogatás is. A fejlesztők szerint ez lesz a legszebb konzolos verzió, tovább csavart felbontással, effektekkel és képfrissítéssel. Erre viszont még kicsit várnunk kell, mert csak 2018 tavaszán érkezik.