Február végén jön a Stellaris: Console Edition
dreampage 2019. Jan. 23.

Pontos megjelenési dátumot kapott, és előrendelhető státuszba lépett a Paradox Interactive sci-fi stratégiai játéka. A Stellaris: Console Edition optimalizált kezelőfelülettel és nagyon részletes szimulációval segíti a csillagok meghódítását.

Óriási sikert aratott PC-n a 2016-ban megjelent Stellaris, ami az utóbbi évek egyik legjobb űrhajós stratégiai játéka volt, és csaknem lekörözte a Paradox Interactive másik népszerű játéka, a Cities: Skylines eladásait. Ugorjunk előre két és fél évet, és az azóta jelentősen kibővített játék most konzolokra érkezik. Az egyszerűen Stellaris: Console Edition címre hallgató produkció február 26-án jelenik meg Xbox One-ra.

A játék a nagyszabású stratégiai játékok és a 4X (explore, expand, exploit, exterminate) műfaj képviselője, ami nagyjából le is fedi a lényegét. Saját csillagjáró birodalmat alapíthatunk, felfedezhetjük a procedurálisan generált világűrt, és egységeinkkel új technológiákat fejleszthetünk ki, illetve új kolóniákat hozhatunk létre az űrben vagy a bolygók felszínén. Különböző tulajdonságokat adhatunk meg, amik alapján a társadalom, a diplomácia és a technológia alakul és fejlődik, az erőforrások bölcs kezelésével pedig folyamatosan terjeszkedhetünk a galaxisban.

Ahol egyébként nem leszünk egyedül, hiszen (gép által irányított) civilizációk egész sorával találkozhatunk. Kereskedelmi és békeegyezmények, háborúk, elnyomás vagy együttműködés, ezek a dolgok csak rajtunk múlnak, így játszhatunk békés felfedezőként vagy a világűrt az uralma alá hajtó diktátorként is.

A konzolos változat új menürendszert és átalakított irányítást kapott, hogy kontrollerrel is megfelelően lehessen kezelni. Billentyűzet és egér támogatásról, illetve Xbox One X javításokról egyelőre nincs hír. Egy videót viszont kaptunk, ami jól bemutatja, miről szól ez az egész.

A Stellaris: Console Edition a stratégiai játékok kedvelőinek nagyon sok óra szórakozást fog nyújtani. A végleges megjelenési dátum február 26, és már előrendelhető az Áruházból. Az alapváltozat mellett kapható a Deluxe Edition is, amely digitális extrákat és a jövőben megjelenő kiegészítőket is tartalmazza. Mindez nagyon jó áron (8 és 12 ezer forintért), amivel az Xbox One változat lesz a legolcsóbb, úgyhogy akit érdekel, itt érdemes beszereznie.