Felhőalapú játék mától konzolokon is
dreampage 2021. Nov. 17.

A mai nappal fokozatosan megnyílik a felhőalapú játék lehetősége Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon. Így még könnyebbé válik a játékok kipróbálása, vagy a beugrás egy multiplayer élménybe, letöltés nélkül.

Hogy az Xbox 20. születésnapja még izgalmasabb legyen, egy újabb meglepetés a Microsofttól: ahhoz, hogy a játékok szabadsága még több emberhez eljusson, a mai napon megnyílik az Xbox Game Pass-ban szereplő játékok felhőalapú streamelési lehetősége Xbox konzolokon. A ma kiadásra kerülő, novemberi Xbox frissítés már tartalmazza ezt a funkciót, mind Xbox Series X|S, mind pedig Xbox One eszközökön, 25 országban. A funkció elérhetősége folyamatos, először csak egy kisebb számú játékos, a következő hetekben azonban mindenki láthatja.

A Felhőalapú Játék (Béta) funkció sok lehetőséget tartogat. Segítségével anélkül lehet kipróbálni az Xbox Game Pass bizonyos játékait, hogy letöltenénk őket – ez jól jöhet akkor, ha szűkös a tárhely. Ráadásul nem kell várni a letöltési időre, azonnal kipróbálható nagyon sok cím, és amelyik megtetszik, az utána még mindig letölthető a konzolra a maximális élmény érdekében. Ugyanez érvényes a multiplayerre is. Ha egy barátunk egy olyan játékba hív meg bennünket, ami épp nincs letöltve, akkor sincs gáz – egy gombnyomással elindíthatjuk a felhőből is, és játszhatunk. Az élményt igyekeztek úgy kialakítani, hogy gyors és könnyen használható legyen, ezáltal könnyebb legyen új játékokat felfedezni és kipróbálni.

Az Xbox One játékosoknak további bónuszt jelent, hogy a felhőalapú játék segítségével next-gen exkluzív játékokat is játszhatnak. Olyan címeket, amik csak Xbox Series X|S-re érhetőek el, jelenleg ilyen például a Recompile, a The Medium és a The Riftbreaker. 2022-ben tovább bővül ez a lista, bekerül a felhőalapú játékkínálatba a Microsoft Flight Simulator is.

Nem kell mást tennünk, mint bekapcsolni a konzolt, keresni a felhőalapú játék ikonját az adott játék adatlapján, és már indítható is a kaland.