Feljavítva élvezhető a Final Fantasy XIII trilógia
dreampage 2018. Nov. 13.

Nem akármilyen játékokkal bővült az Xbox One Visszafelé Kompatibilitási programja. A három Final Fantasy XIII epizód most már a jelenlegi generációban is játszható, ráadásul rögtön Xbox One X javításokkal együtt.

A Microsoft a szombat esti X018 élő adásban jelentette be, hogy régóta várt japán szerepjátékokkal bővül a Visszafelé Kompatibilitás program. A Square-Enix hosszú éveken át fejlesztett Fabula Nova Crystallis univerzuma érkezett meg Xbox One-ra, vagyis a teljes Final Fantasy XIII trilógia.

Ezzel Xbox One-on a következő játékok tölthetők le és játszhatók:

A 2009-ben, 2011-ben és 2014-ben Xbox 360-ra megjelent epizódok digitálisan is kaphatók (lásd a linkeket odafent), és most már Xbox One-ra is letölthetők. Ami még jobbá teszi ezt a hírt, hogy mindhárom játék egyúttal Xbox One X javításokat is kapott, ami azt jelenti, hogy 9x nagyobb felbontásban futnak, mint eredetileg, így akár 4K tévéken is bőven élvezhetőek ezek a klasszikusok.

A híres trilógia mellett egyébként egy negyedik játék, a Civilization Revolution is kapott X patchet. Ez a játék már korábban is kompatibilis volt, mostantól viszont 4K-ban is játszható Xbox One X-en.

A játékok ma este, magyar idő szerint körülbelül 17:00-18:00 órától érhetőek el Xbox One-on. Ha a Store alkalmazás még nem is mutatja a friss kompatibilis játékok között, külön rákeresve megtalálhatóak. Akinek korábban már megvolt a digitális változat, annak a „Ready to install” szekcióban automatikusan megjelennek az új címek, és természetesen a lemezes változatok is használhatók.

Ezzel a Square-Enix tovább nyomja a Final Fantasy sorozatot Xbox One-on, a több, már megjelent FF epizód, és a jövőre érkező dömping mellett az előző generáció játékai is elérhetőek a Microsoft konzolján, ráadásul jobb minőségben, mint valaha. Jó játékot hozzájuk!