Felújított családi játékok Xbox One-ra
dreampage 2017. Oct. 11.

Október végén a Disney és a Microsoft három remek, elsősorban gyerekeknek szóló játékot porol le, újít fel, és hoz el nekünk újra, Xbox Play Anywhere és Xbox One X támogatással. Állatok és animációs kalandok térnek vissza soha nem látott minőségben.

Úgy tűnik, az idei ősz vége a fiatalabb korosztálynak szól az Xbox világában. Az Xbox One X megjelenésével a Microsoft elérkezettnek látta az időt, hogy három, korábban igen népszerű játékot újítson fel, és hozza el az új generáció számára. Míg az új konzollal együtt megjelenik a Super Lucky’s Tale, addig egy héttel korábban ez a három játék is erősíteni fogja a családi kínálatot. A három felújított cím már előrendelhető az Xbox Áruházban (méghozzá elég jó áron), de dobozos formában is elérhetőek lesznek.

Disneyland Adventures (10,400 Ft)

Ez talán a legjobb kaland, amit egy gyerek kívánhat azon kívül, hogy ellátogasson a valódi Disneyland-be. A játék a legendás filmgyár szórakoztató parkjában játszódik, amit karakterünkkel szabadon bejárhatunk. Összesen 18 attrakció és több tucat Disney karakter várja, hogy felfedezzék, aláírásokat lehet gyűjteni, de Disney témájú tárgyak és szuvenírek is beszerezhetők. A minijátékok során híres Disney rajzfilmek kalandjait élhetik át a gyerekek, akár osztott képernyős kétjátékos módban is.

Rush: A Disney-Pixar Adventure (10,400 Ft)

Ebben a kaland-mászkálós játékban a Pixar animációs filmjei kapják a főszerepet. A következő filmek világait lehet bejárni: A Hihetetlen Család, L’Ecsó, Fel, Verdák, Toy Story és Szenilla Nyomában. Minden film saját világot kapott, amibe belépve ügyességi pályákon és minijátékokban tehetjük próbára magunkat, de akadnak logikai fejtörők is. A gyerekek a filmekben látott szereplőket irányíthatják, vagy segíthetnek neki leküzdeni a különböző akadályokat. Klasszikus 3D-s platformer látványos körítéssel.

Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection (10,400 Ft)

Ez a játék már az idősebb játékosoknak is jó szórakozás lehet. A Microsoft visszahozza a 2013-ban megjelent Zoo Tycoon-t, minden korábbinál több tartalommal, felújított grafikával. Az új kiadásban már csaknem 200 állatfaj szerepel, köztük számos újdonság Ázsiából és Ausztráliából, például kenguruk, koalák és hangyászok. A játék célja felépíteni egy látványos állatkertet, majd azt lehetőleg gazdaságosan üzemeltetni, hogy az ott élő állatok és a látogatók is elégedettek legyenek. A kicsit az élethű állatoknak, a nagyok a menedzser funkcióknak örülhetnek. A Microsoft szerint ez a Zoo Tycoon sorozat eddigi legnagyobb és legtartalmasabb epizódja.

Ahogy az látható, a három játék egységes áron, és egyszerre is jelenik meg. Mindhárom cím október 31-én lesz elérhető digitálisan és dobozos formában is (a dobozos árról még nincs információ). A felújítás minden esetben ugyanazokat a dolgokat érinti:

  • Kinect nélkül, kontrollerrel is játszhatók
  • 4K felbontás (Xbox One X-en és PC-n)
  • Magasabb felbontású textúrák
  • Jobb grafikus effektek
  • HDR támogatás
  • Xbox Play Anywhere támogatás (csak a digitális verziók esetén)

Jó látni, hogy a Microsoft a kisebbekre is gondol, és az Xbox One X erejét nem csak a legnagyobb címek szolgálatába kívánják állítani. Azoknak is jó alkalom lehet a fenti játékokat bepótolni, akik korábban a Kinect irányítás, vagy más okok miatt kihagyták ezeket. Családoknak, gyermekes szülőknek pedig tökéletes vétel lehet mindhárom cím. Október 31-én tehát kezdődik a móka.