Final Fantasy XV a Forza Horizon 4-ben
dreampage 2019. Feb. 12.

Folytatódik a Square-Enix-Microsoft együttműködés, duplán tér vissza a Final Fantasy XV autója a Forza Horizon 4-ben. Ez, és más újdonságok is debütálnak a Series 6 frissítésben, ma este.

Tegnap élő stream formájában mutatta be a Turn 10 Studios és a Playground Games, hogy milyen újdonságok várhatók a Forza Horizon 4 következő frissítésében, ami nem túl meglepő módon a Series 6 nevet kapta. A legjobb dolog talán a Final Fantasy XV autója, a Regalia újbóli feltűnése, de más érdekességeket is kapunk. A stream visszanézhető az alábbi videóban.

Quartz Regalia

A Forza Horizon 3 után a negyedik részben is elérhetővé válik Noctis és barátai autója, a hatalmas Regalia, ami most már lehúzott tetővel, kabrióként szerepel a játékban. Lesz viszont egy másik változata is, a Type-D, amely egy off-road konfiguráció hatalmas kerekekkel. Ez lesz a legnagyobb hasmagasságú autó az egész játékban.

Horizon Történet: Skill Streak

Kapunk egy új Horizon Történetet, amelynek főszereplője Jaimin „Jay” Shah, a fesztivál egyik utcai versenyzője. Különböző szuperautókkal kell bemutatni a képességeinket, ezúttal nem az idő, hanem a stílusos vezetés a lényeg – vagyis többféle trükköt kell bemutatni az egyes járgányokkal. Ha sikerül az összes csillagot megszerezni, akkor Ken Block Ford Focus RS RX autója a jutalom. Ez a Történet csak 60-as szint után nyílik meg, és inkább a profi játékosokra van szabva a nehézsége.

Új öltözékek és események

A Series 6 frissítéssel új ruhák is kerülnek a játékba, például Hoonigan versenyői öltözék és sisak, de lesznek klasszikus versenyoverallok és hagyományos brit sofőr jelmez is. Ezeket a különböző évszakos bajnokságokon lehet majd megnyerni.

Ha már bajnokságok, akkor újdonságnak számít az évszakos Playground Games események megjelenése. Ezek ötpercenként indulnak majd, szintén autó- és pénznyereményekkel. Tovább folytatódnak a közösség által létrehozott útvonalakból álló évszakos bajnokságok is, úgyhogy minden héten teljesen új pályákkal találkozhatunk.

Véget ér a Car Pass

Az Autóbérlet tulajdonosok megkapják az utolsó extra autókat is. A végső páros a 2018 TVR Griffith és az 1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible. Ezzel véget ér a 21 hete tartó dömping, de a fejlesztők szerint lesznek új autók a későbbiekben is, akár ingyenes, akár fizetős csomagok formájában.

A Forza Horizon 4 Series 6 frissítés február 12-én, vagyis ma este 19 órától lesz letölthető a játékhoz. A fenti újdonságok mellett több kisebb-nagyobb hibajavítás is érkezik (például a Horizon Történetek fejezetválasztójánál megnézhetjük a ranglistákat, javítottak kisebb hanghibákat és force feedback bugokat). Mindenkinek jó játékot hozzá!