Firefight: King of the Hill a Halo Infinite-ben
dreampage 2023. Dec. 05.

A december 5-én érkező legújabb frissítéssel végre bekerül a Firefight mód a Halo Infinite multiplayer részébe, ezzel a sorozat történetének legjobb PvE játékmódja újra játszhatóvá válik. A visszatérő módba egy új csavar is került.

Hosszú várakozás után megérkezett a Firefight mód a Halo Infinite-be. A rajongók kedvenc PvE módja a december 5-i, ingyenes frissítéssel kerül a játékba, így végre újra lehet négyfős csapatokban, hullámokban támadó gépi ellenfelekkel szemben harcolni.

Az eredeti Firefight 2009-ben, a Halo 3: ODST-ben debütált egy afféle túlélő „horda” módként, amelyben négy játékos csatázhatott egyre halálosabb hullámokban érkező Covenanttal. A játékmód hamar népszerűvé vált, később pedig a Halo: Reach és a Halo 5: Guardians meghatározó pillére is lett. Az Infinite-ből sajnos kimaradt – egészen mostanáig.

A visszatérő játékmód neve Firefight: King of the Hill, ami előrevetíti a játékmódot ért legnagyobb változást. A hagyományos „horda” mechanikát a területfoglalás egészíti ki: a Spartanoknak területeket kell elfoglalniuk és megtartaniuk az egyes helyszíneken, csak így kaphatnak pontot. Ha ezt nem teszik, a Banished erők foglalják el a stratégiai pontokat, és ők győznek. Ha egy adott pontot sikerül elég hosszan tartani, akkor jön a „főellenség hullám”, tele a legerősebb ellenfelekkel.

Változott az újraélesztés szabályrendszere is. A játékosok most már nem egy közös kalapból veszik ki az életeket, hanem mindenkinek saját (egyetlen) élete van. Ha egy játékos meghal, akkor igen hosszan kell várakoznia, mielőtt újjáéledhetne. A csapattársai megpróbálhatják újraéleszteni, de akkor nem tudnak a hegy megtartására koncentrálni, és ezzel előnyhöz juttathatják az ellenséget. Így a harc hevében kell eldönteni, hogy egy csapattársra koncentrálunk-e, vagy a célterület megtartására.

Az új Firefight mód kompatibilis a Forge pályaszerkesztővel is, így bárki bármilyen helyszínt megépíthet ehhez a játékmódhoz, online megoszthatja, mások térképeit letöltheti, és szabadon használhatja Custom Games módban. Itt a szabályok is teljesen szabadon beállíthatók, akár a régi, klasszikus Firefight játékmechanikákat is vissza lehet hozni.

A Halo Infinite legújabb frissítése már elérhető. A multiplayer mód – benne a Firefighttal – mindenki számára ingyen letölthető és játszható, Xbox Game Pass Core tagságra sincs hozzá szükség.