Fizess telefonnal az Xbox Áruházban
dreampage 2016. Nov. 01.

A Microsoft bevezette a szolgáltatói számlázás lehetőségét az Xbox Áruházban, ez lehetővé teszi, hogy bankkártya vagy feltöltött egyenleg nélkül fizessünk a vásárlásokért. Magyarországon elsőként a Telenor ügyfelei vehetik igénybe ezt az opciót.

Tovább nőnek a vásárlási lehetőségek Xbox One-on: a Microsoft a tegnapi naptól több országban is bevezette a szolgáltatói számlázást, vagyis hogy egyszerűen, a telefonszámunkkal vehessünk játékokat és kiegészítőket az Áruházban. Az így megvásárolt tartalmak ára a telefonszámlát terheli.

Hogyan tudom hozzáadni a telefonszámomat a profilomhoz?

Xbox One konzolon menj a következő menübe:

  • Settings > All Settings > Account > Payment & billing
  • Add a payment option > Mobile Phone
  • Itt válaszd ki szolgáltatóként a Telenort, és add meg a számod. Az SMS-ben kapott azonosítót beírva már csatlakoztattad is az Xbox profilodhoz.

Az új lehetőség több országot is érint, Magyarországon egyelőre csak a Telenor ügyfelei élhetnek vele. Ezzel azonban nincs vége a történetnek, a jövőben a Microsoft várhatóan több más szolgáltatóval is megállapodik, így valószínűleg a többi nagy név is csatlakozik. Ezzel sokak számára egyszerűbbé válhat a vásárlás.

Ugyanez a lehetőség a Windows 10-es Xbox alkalmazásban is használható, tehát PC-ről vagy telefonról is vehetünk így tartalmakat. Fontos azonban megjegyezni, hogy Xbox Live Gold vagy EA Access előfizetés ezzel a módszerrel (még) nem vásárolható.