Folytatódik a fitnesz Xbox One-on
dreampage 2018. Jan. 18.

Megjelent a Fitbit Coach UWP alkalmazás, amivel Windows 10-es PC-n, telefonon, de ami még fontosabb: Xbox One-on is személyre szabott testedzést végezhetünk. A konzolos app ráadásul egy extra funkcióval is rendelkezik.

Sokan szomorkodtak, amikor a Microsoft megszüntette az Xbox Fitness szolgáltatást. Akik a konzol előtt a testi egészségükért is szeretnének tenni, most örülhetnek: a Fitbit kiadta online tréning szolgáltatásuk, a Coach hivatalos UWP alkalmazását, ami már letölthető az Áruházból Windows 10 PC-re, Windows 10 Mobile telefonra és Xbox One-ra is. Ez utóbbi lehet a leghasznosabb, ahogy arra a Fitbit blogjában is kitér.

A Fitbit Coach szolgáltatás lényege, hogy személyre szabott programokat kaphatunk heti többszöri testedzésre, akár a testsúlycsökkentés, akár az erőnlét, vagy a szinten tartás a cél. Maga az app és a regisztráció ingyenes, de a komolyabb programokhoz Prémium előfizetésre van szükség (az appon belül is megvásárolható). Személyes edzőt választhatunk, és videós segítség mellett végezhetjük a testmozgást. Minden alkalom után visszajelzést adhatunk arról, mennyire volt nehéz vagy megterhelő az adott gyakorlat, és az app ezek alapján állítja össze a következő feladatsort.

Az Xbox One alkalmazás egy funkcióval többet tud: ha rendelkezünk Fitbit eszközzel, például okosórával vagy karkötővel, akkor az app képes valós időben követni, és a képernyőn megjeleníteni a pulzusszámot. További lehetőségek is vannak, például lejátszhatunk zenét a gyakorlatok közben a Fitbit Radio segítségével, feliratozás és audio segítség is bekapcsolható a megfelelő ütem tartásához.

Aki tehát otthon mozogni szeretne két játék közötti szünetben, vagy hiányolja az Xbox Fitness-t, az most folytathatja a tornát, több, mint 50, változó nehézségű és hosszúságú program közül válogatva. Az alkalmazás már elérhető az Áruházban, link alább.