Forza 7 VIP: Minden a régi
dreampage 2017. Oct. 05.

A negatív sajtóvisszhang után a Turn 10 Studio változtatott korábbi politikáján, és hamarosan visszaállítja a Forza Motorsport 7 VIP tagság privilégiumait. A tagsággal rendelkező játékosok kárpótlásul ajándékokat is kapnak.

Kisebb botránnyal kezdte pályafutását a Forza Motorsport 7. A játék Deluxe és Ultimate Edition kiadásához járó, illetve külön is megvásárolható VIP tagságának előnyeit ugyanis a Microsoft – csendben – megváltoztatta. Míg korábban a VIP tagok örökre szóló dupla pénzt kaptak a versenyek után, addig az új játékban ez csak 5 db kredit bónuszos „mod kártyát” jelentett. Sokan annak tudatában rendelték elő a drágábbik verziót, hogy a korábbiakhoz hasonlóan most is korlátlan dupla kredit üti a markukat, éppen ezért komoly negatív visszhangot szült a dolog. A nemzetközi sajtó, de természetesen a játékosok is sokat foglalkoztak az üggyel.

A Turn 10 Studios napokon belül a botrány kirobbanása után lépett, és ma Alan Hartman, a stúdió vezetője tett közzé blogbejegyzést arról, hogy a VIP tagság hamarosan visszakapja a megszokott előnyét. Hamarosan érkezik egy frissítés a játékhoz, ami után minden VIP tag örökre dupla pénzt kap a versenyek után, ahogy az a korábbi Forza játékokban is volt.

Kárpótlásul, illetve a kimaradt időszakért és kellemetlenségért cserébe további ajándékokat is kap mindenki, aki rendelkezik Forza 7 VIP tagsággal:

  • Minden VIP tag kap 1,000,000 kreditet, és a következő autókat:
  • 2016 Jaguar F-TYPE Project 7 Forza Edition
  • 2017 Chevrolet Camaro ZL1 Forza Edition
  • 2017 Acura NSX Forza Edition
  • 2010 Maserati Gran Turismo S Forza Edition

Ezek a „Forza Edition” autók további kredit bónuszt jelentenek, vagyis érdemes használni őket, ráadásul az autógyűjtő pontszámot is jelentősen megdobják, hiszen mind 5-ös szintű (Legendary) járgány. Az ajándékokat folyamatosan küldik ki a játékosoknak, a legtöbben már ma megkapják.

Az eset újfent rávilágított arra, mennyire fontos a tiszta kommunikáció a fejlesztők és a kiadók, illetve a játékosok között, és mennyire veszélyes önkényesen megváltoztatni bizonyos feltételeket. És bár a Forza Motorsport 7-et továbbra is sok kritika éri az újonnan bevezetett jutalomládák, a hamarosan aktiválásra kerülő mikrotranzakciók, és a csupán kozmetikai célokat szolgáló pilóta ruhák miatt, ezzel az intézkedéssel remélhetőleg enyhül a feszültség a közösség és a stúdió között.