Forza Motorsport 6 e-sport fejlesztések
dreampage 2017. Feb. 22.

Továbbra sem áll le a Forza Motorsport 6 fejlesztése, hiába lesz lassan másfél éves a játék. A Turn 10 Studios autóversenye most további e-sport és multiplayer funkciókkal bővült.

Az idei évben elvileg érkezik a következő Forza Motorsport játék, ez viszont nem akadályozza meg a sorozat fejlesztőit abban, hogy a hatodik részt tovább bővítsék újabb kényelmi funkciókkal. A fókuszban továbbra is az e-sport áll, az online multiplayer kedvelői olyan új beállításoknak örülhetnek, amik feldobhatják, illetve könnyebbé tehetik a versenyeket, a lobbik szervezését, és azok is jól járnak, akik csak nézőként vesznek részt egy-egy eseményen.

Brian Ekberg, a Turn 10 Studios közösségi menedzsere a legutóbbi bejegyzésében ír részletesen a most bekerült újdonságokról. A tartalmi frissítés a következőket hozza magával:

  • Manuális rajtrács: a privát szobák tulajdonosai az Advanced Rules menüben kézzel is szerkeszthetik a verseny rajtrácsát, egyenként elhelyezve azon a résztvevőket. Természetesen akik Spectator (Néző) módban vannak, azok automatikusan a rajtrács végére kerülnek, hiszen ők nem vesznek részt a versenyben. Az esemény indítása előtt mindenki kap egy megerősítő képernyőt, ahol a házigazda még egyszer végezhet módosításokat, vagy lelőheti az indítást.
  • Rajtrács előnézet: ezt is a házigazda kapcsolhatja be, ha akarja. Verseny indulása előtt a rajtrácson álló autókat végig lehet nézni – itt szerepel a játékosok neve és az autó típusa. Automatikus beállítás mellett a kamera lassan végigmegy a rajtrácson, manuális opcióval a házigazda léptetheti azt az LB, RB gombokkal.
  • Verseny alatti információk: az új frissítés a nézők számára is szolgál újdonsággal. Verseny alatt a nézőnek lehetősége lesz két panelt előhozni. Az egyiken az aktuálisan figyelt versenyző helyét lehet követni egy mini térképen, illetve a hozzá közel álló autók pozícióját és információit. A másik panel magáról a versenyzőről szól: az autó típusát, teljesítmény indexét, az eddigi leggyorsabb kört vagy a boxkiállások számát is látjuk, de az élő telemetria is figyelhető itt, a fordulatszám, sebesség, váltó, és a pedálok állása.

A fenti újdonságok élvezetesebbé tehetik a privát versenyeket, arról nem beszélve, hogy így az e-sport közvetítések is követhetőbbé és vizuálisabbá válhatnak. A Turn 10-nek épp ez a célja, hiszen idén is folytatódik a Forza Racing Championship, aminek következő szezonjairól áprilisban tudunk meg többet. A Forza Motorsport 6 pedig aktív játék marad, valószínűleg a következő rész érkezéséig.