Forza Motorsport 7 augusztusi frissítés
dreampage 2018. Aug. 08.

A mai napon érkezik a Forza Motorsport 7 nyárvégi frissítése, ami az egyik legnagyobb lesz a játék történetében. Megérkeznek az újrarajzolt pályahatárok, a Time Attack mód, egy új autó, sok egyéb extra kíséretében. Örülhetnek a drifterek is.

Egészen példás a Forza Motorsport 7 támogatása – annak ellenére, hogy már a nyakunkon a következő nyílt világú epizód, a Turn 10 Studios továbbra is frissíti, és ingyenes tartalmakkal bővíti a legutóbbi pályaversenyes játékot. Augusztusban az eddigi egyik legnagyobb patch érkezik, amely ma estétől érhető el, és számos ponton javít az élményen.

Először is, bekerül a játékba az 1989 Aston Martin #18 Aston Martin AMR1, ez a „C” csoportos, 700 lóerős szörnyeteg, amit a brit gyár annak idején a Jaguar, a Porsche és a Mercedes-Benz ellen küldött harcba a sportautók világában. A típusból mindössze 5 darab készült, a Forza Motorsport 7-be a legeredményesebb került, amely a Group-C Világbajnokságon a hatodik helyet szerezte meg.

Az ingyenes autónál is érdekesebbek viszont azok a játékmeneti finomságok, amik ma a játékba kerülnek. Nézzük ezeket röviden:

  • Átrajzolt pályahatárok. A fejlesztők az összes pálya összes nyomvonalának határait újradefiniálták, a legkisebb riói körtől a Nordschleife teljes hosszáig, méghozzá azért, hogy egyértelmű legyen, hol figyeli a játék a határokat, és honnan számít „piszkosnak” egy kör. Az alapszabály: ha három kerékkel elhagyjuk a pálya területét, akkor büntetést kapunk. Az új határokat egyébként be is lehet kapcsolni, hogy pontosan lássuk, hol vannak, és színkódot is kaptak. Fehér, ha rendben vagyunk, sárga, ha közel járunk a széléhez, és piros, ha átléptük. Ezt fogja követni később a teljes multiplayer büntetési rendszer, de addig is, más játékmódokban lesz jelentősége.
  • Time Attack mód. Visszatért a közösség által leginkább igényelt mód. Time Attack-ban az összes pálya és az összes autóosztály külön világranglistákat kap. De még ezen belül is külön lesznek a ranglisták időjárás és napszak szerint. A Time Attack mód megjelenésével egy időben az összes Rivális ranglista törölve lesz.
  • Training Ghost funkció. Rivális módban bekapcsolható egy adott ellenfél szellemautója, amely a pályán marad akkor is, ha sikerül őt megverni. Ezzel egy adott játékos ellen gyakorolhatunk akár hosszabban is.
  • Drift fejlesztések és tuning. Az autókra fel lehet szerelni egy speciális drift felfüggesztést, ezzel együtt pedig a kormányszög is állítható akár 60 fokig. Ezzel gyorsabb és direktebb kormányzás érhető el, csökken az Ackermann-hatás, és könnyebbé válik maga a drift.
  • Drift pontozás. Teljesen átalakul a farolásokra adott pontok rendszere. A játék figyelembe veszi a sebességet, a drift szögét és a versenyívet. Mindhárom attribútum valós időben látható a képernyőn, és itt is élnek az új pályahatár-szabályok: két kerékkel még elhagyható a pálya, hárommal már nem. Könnyítés viszont, hogy a kisebb falnak ütközések nem vetnek véget a kombónak. És ha már kombó: eltűntek a játékból a drift zónák, úgyhogy most már akárhol lehet farolgatni, és akár a teljes pálya összefűzhető egyetlen kombinációvá.
  • Verseny konfigurációk mentése. Free Play, Osztott képernyős és Privát Multiplayer lobbiban is lehetőség van elmenteni a verseny beállításokat, majd azokat bármikor visszatölteni.
  • Test Track Airfield. Most már single-playerben is használható a tesztpálya, Free Play / Test Drive módban, kötetlenül.
  • Multiplayer javítások. Új opciók a különböző versenytípusokhoz, illetve az ABCS Multiplayer módban mindenki véletlenszerűen vált autóosztályt versenyről versenyre.

Mivel új hónap van, ezért persze a fentieken kívül a szokásos események is megújulnak. Új Rivális, Liga és #Forzathon eseményekre lehet készülni, amikkel megint jó ideig el lehet majd bíbelődni, extra autókért és versenyzői ruhákért.

A Forza Motorsport 7 augusztusi frissítése szerdán 19 órától lesz elérhető. A frissítés mindenki számára ingyenes és automatikus lesz.