Forza Motorsport 7 decemberi frissítés
dreampage 2018. Dec. 04.

A mai napon érkezik a legújabb frissítés a Turn 10 Studios autós játékához, ami után több jelentős és érdekes változással számolhatunk. Átalakul a menüdizájn és a HUD, jobb lesz a kormány támogatás, új eseményeket és autót is kapunk.

A Turn 10 Studios bejelentette, hogy december 4-én, vagyis ma érkezik a Forza Motorsport 7 legújabb frissítés, értelemszerűen „December Update” néven. Ez nem újdonság, eddig is rendszeresen frissült a játék, méghozzá nem is apróságokkal (átalakult az ütközésfizika, átrajzolták a pályahatárokat, új e-sport kompatibilis funkciókat kapott a játék), az év utolsó frissítése viszont több ponton is átalakítja az eddig megszokott formát.

2018 #1 BMW M Motorsport M8 GTE

A BMW hétéves szünet után idén tért vissza Le Mans-ba, hogy a 24 órás versenyen bizonyítson. Ehhez egy teljesen új versenyautót, a GTLM osztályban induló M8 GTE-t használták, ami korábban az IMSA sorozatban is indult. Ez a versenygép a hónap ingyenes autója, ami a frissítés után a garázsba rakható.

Jobb Force Feedback

A kormány használók örülhetnek, a fejlesztők ugyanis teljesen átalakították a Force Feedback rendszert a Forza Motorsport 7-ben. Az új rendszer teljesen fizikaközpontú, az autók rugózása és gumiterhelése nyomán applikálja az erőt a kormánykerékre, ami remélhetőleg közvetlenebb és jobb érzést nyújt vezetés közben.

Ehhez kapcsolódó információ, hogy a frissítés után az autókat is újra kell majd állítani, mert az új rendszer teljesen leváltja a régit. Kormányos játékosok itt találhatnak további információkat.

Átalakított menük

A decemberi frissítés nemcsak az indítóképernyőt cseréli le, hanem az egész főmenüt is. Az eddigi térbeli, kissé oldalra fordított csempék helyett lapos dizájnt kapunk, a pilóta és az autó a kép jobb oldalára kerül. A fekete-fehér menüpontokat színes képek váltják, és a menük közötti átmenetek is gyorsabbak lesznek.

Egységesebb kinézetet kap a HUD, a körszámláló pedig a jobb felső sarokba kerül. Ugyancsak változnak az ellenfelek feletti címkék, amik ezután dinamikusak lesznek. Minél közelebb van hozzánk a másik autó, annál több információt láthatunk róla (például a távolságát, a szintjét és a jelvényét), míg távolabbról csak a helyezését és a nevét láthatjuk.

Egyéb változtatások:

  • Rivális módban automatikusan új szellemautót kapunk, ha legyőzzük az aktuális riválist.
  • A speciális kereskedő (Specialty Dealer) mutatni fogja az adott autó eredeti gyűjtemény pontszámát, és a rá adott kedvezményt is.
  • Új Liga események, #Forzathon kihívások és multiplayer szobák, például a visszatérő Open Wheel Legends kategóriával.

A Forza Motorsport 7 decemberi frissítés 4-én 19 órától lesz letölthető, mindenki számára automatikus és ingyenes.