Forza Motorsport 7 februári frissítés
dreampage 2019. Feb. 05.

Megkezdődik a Forza Motorsport 7 átalakulása, ma érkezik ugyanis az idei év első nagy frissítése a Turn 10 Studios autós játékához. Két új, ingyenes autó, háttérbeli javítások és olyan új funkciók, amiknek a festőművészek és a fotósok fognak nagyon örülni.

Ahogy arról már egy év eleji cikkben írtam, a Forza sorozat idén nem fog új epizóddal jelentkezni, helyette a két aktuális játék lesz folyamatosan frissítve új funkciókkal és tartalmakkal. Most a Turn 10 Studios játéka, a Forza Motorsport 7 van soron, ami a februári frissítés keretében több kisebb, de érdekes változtatást kap. Bekerül a játékba két új ingyenes autó, végre természetes fényben festhetünk, szabadon mozoghatunk a garázsban, de tovább javul a force feedback és a multiplayer versenyek betöltése is.

Ingyenes autók

  • 2017 Ferrari GTC4 Lusso
  • 2012 Ferrari 599XX Evoluzione

Sok kommentárt ez nem igényel – a 2017-es modell a Horizon 4-ben néhány hete már elérhető, a 730 lóerős 599XX pedig egy igazi szörnyeteg, ami tökéletes a versenypályákra.

Új festőműhely

Azok, akik szeretik az autókat pingálni, új eszközöket kapnak ahhoz, hogy minél jobb dizájnokat készíthessenek. A festőműhelyben választható négy környezet (sötét és világos téma, napsütés és naplemente), így a műhelyből való kilépés nélkül, természetes fénynél vizsgálhatók az autók, hogy a színek biztosan megfelelőek legyenek.

További előny, hogy a műhelyben is elérhető a ForzaVista (az autó körbejárható, minden kinyitható rajta, bele is lehet ülni) és a fotó mód, úgyhogy a festők rögtön profi képeket is készíthetnek az autókról, nem kell emiatt külön versenyt indítani.

Fotózás a garázsban

Apróság, de hasznos dolog: a Forza Motorsport 7 garázsában szabadon mozoghatunk, mind ForzaVista, mind fotó módban. Így többféle, kreatívabb képeket lehet majd készíteni a garázs büszkeségeiről (példaként lásd az alábbi fotót).

További újdonságok

  • Javított Force Feedback. A fejlesztők javítottak egy kisebb bugot, ami késést okozott a játék fizikája és az erő-visszahatás között, ami a kormány rázkódását eredményezte. A következő frissítésekben egyébként további javításokat is kap majd ez a funkció.
  • Rövidebb töltési idők multiplayerben. A háttérben több módosítás is történt, aminek köszönhetően – a Turn 10 szerint – a 24 fős multiplayer versenyek betöltési ideje akár 10-30 másodperccel is csökkenhet. Így gyorsabban pöröghetnek majd az események.
  • Spotlight események. Természetesen februárban sem maradunk új kihívások nélkül. A következő négy hétben új #Forzathon eseményeket kapunk, amiken autókat és csaknem egymillió kreditet lehet szerezni, illetve a Rivális módban is új versenyeket kapunk.

A Forza Motorsport 7 februári frissítése magyar idő szerint 5-én (tehát ma) 19 órától lesz letölthető. A Ferrari rajongók, a festőművészek, fotósok és kormányhasználók is örülhetnek, a következő hónapokban pedig fokozatosan érkeznek a további újítások és javítások.