Forza Motorsport 7 novemberi frissítés
dreampage 2018. Nov. 19.

Megérkezett a Forza Motorsport 7 legújabb frissítése, ami jelentős változásokat hoz a játék életébe. Új ütközési modell, új funkciók és tartalmak kerültek a Turn 10 Studios éppen egyéves produkciójába.

Hiába több, mint egy éve jelent meg, és hiába van itt a sorozat következő epizódja, a Horizon 4, mégis tovább folyik a Forza Motorsport 7 fejlesztése és támogatása. A novemberi frissítés, amely múlt hét kedden érkezett, az egyik legjelentősebb, ami a játékhoz eddig készült, méghozzá azért, mert alapjaiban csiszolja tovább a játék- és vezetési élményt, illetve a sokat kritizált loot ládáktól is megszabadítja a játékot.

Egy új, ingyenes autó is bekerült, mégpedig az 1973 Porsche #6 Penske Sunoco 917/30 Can-Am Spyder. Ez a klasszikus Can-Am versenyautó csaknem húsz éven át tartotta a zárt pályás sebességi rekordot. Az autóversenyzés e klasszikus és vad korszakának egyik mementója 2.1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, kevesebb, mint négy másodperc alatt pedig már a 160 km/h-t is meghaladja. Vezetni ennél fogva nem egyszerű, de mindenki próbára teheti magát a volán mögött.

Sokkal jelentősebb változtatás az új ütközési modell. A fejlesztők teljesen átalakították a fizika ezen részét, így az autók sokkal kevésbé érzékenyek a lökdösődésre és az ütközésekre, stabilabban az úton tarthatók, még rosszabb minőségű online versenyek esetén is. A Turn 10 Studios megváltoztatta az összeérő autók közötti energia-eloszlást, és azt, hogy a gumik tapadása erre mennyire érzékeny. Egy új segítség, az Ütközési Segéd (Collision Assist) is bekerült, ami azt szabályozza, hogy két autó mennyire térítheti le egymást a pályáról. Online versenyeken ez tetszés szerint ki-be kapcsolható.

A másik nagy novemberi újdonság, hogy végre teljesen eltűntek a Forza 7-ből a véletlenszerű ládák, a helyüket pedig a Race Shop vette át. Ebben tetszés szerint válogathatunk az áruk (például öltözékek, emblémák, modkártyák stb.) között, a kínálat pedig minden hat percben megújul. Fizetni kizárólag játékbeli kreditekkel lehet, és kétszer ugyanazt a kozmetikai elemet nem lehet megvenni.

Idén 50 éves a Hot Wheels, ebből az alkalomból pedig egy különleges versenyöltözék, és egy ingyenes Hot Wheels autócsomag is érkezett a Forza Motorsport 7-hez. Ez a következő típusokat tartalmazza: 1970 HW Chevrolet Corvette ZR-1, 1963 HW Volkswagen Beetle, 1969 HW Chevrolet Camaro Super Sport, 2012 HW Rip Rod, 1969 HW Twin Mill, 2005 HW Ford Mustang, és a 2011 HW Bone Shaker. Érdemes leszedni a csomagot, mert december közepéig egyedi Hot Wheels Forzathon és Rivális események kapcsolódnak hozzá.

A Forza Motorsport 7 fejlesztése pedig tovább folytatódik. Valamikor a későbbiekben érkezik a komplett online büntetési rendszer (az átrajzolt pályahatárok már bekerültek), és számos egyéb eSport és „életminőség-javító” frissítés, úgyhogy a hetedik rész még nagyon sokáig aktív marad. Most egyébként is érdemes elgondolkodni a vásárláson, mert a játék alapváltozata a Black Friday akció keretében fél áron kapható.