Forza Motorsport 7 részletek
dreampage 2017. Jun. 12.

Az idei év legnagyobb Xbox exkluzív játéka kétségtelenül a Forza Motorsport 7 lesz. A Turn 10 Studios minden eddiginél szebb és nagyobb játékot készít, amiben komoly újdonságok is lesznek.

Egyáltalán nem okozott meglepetést a Forza Motorsport 7 E3-as bejelentése, hiszen mindenki biztosra vette, hogy a Turn 10 Studios boszorkánykonyhájában már készül a rendszeresen érkező franchise új része. Nem is a kreatív direktor Dan Greenawalt monológja, vagy a bemutatott videó a legizgalmasabb a játékkal kapcsolatban, hanem azok az egyéb részletek, amik azóta kiderültek róla. A hetedik Forza Motorsport minden korábbinál szebb és nagyobb játék lesz, és most először végre olyan apróságok is bekerültek a játékba, amiket a 4.8 milliós Forza közösség már hosszú évek óta kért. Bár az alapok változatlanok maradtak, az FM7 egészen érdekes újdonságokat kapott.

Nézzük dióhéjban, mit lehet eddig tudni az új játékról:

  • 700 autó: Ennyi még soha nem szerepelt Forza játékban, még DLC-kkel együtt sem. Csak összehasonlításképp: a hatodik rész „mindössze” 450 autóval jelent meg.
  • Porsche: A Forza Motorsport 7-ben lesz a legtöbb Porsche modell, ami valaha videojátékban volt. Ez nem is meglepő, hiszen a német autógyár hosszútávú együttműködésre lépett a fejlesztőkkel, ők szponzorálják a Forza Racing Championship e-sport bajnokságot, és ebben a játékban debütál a cég legújabb szuperautója, a 2018-as 911 GT2 RS.
  • 30 pálya: Ennyi pálya sem volt még soha Forza játékban, a hatodik rész kiegészítőkkel együtt is megállt 28-nál. A 30 környezetben összesen több, mint 200 nyomvonal szerepel. Visszatérő pályák is lesznek. Ami eddig biztos: Maple Valley, Mugello és Suzuka.
  • Dinamikus időjárás: Talán ez az a funkció, amit a kezdetek óta hiányoltunk, most végre bekerült a játékba. A Forza Horizon 3-ból már ismerős technológia lehetővé teszi, hogy felhők jönnek-mennek a pályák felett, napsütésből pedig óriási viharok lehetnek egy-egy futam közben. Ha elered az eső, a pályán egyre több víz áll meg, így a hatodik részben megismert híres-hírhedt 3D-s tócsák is teljesen dinamikusak lesznek.
  • 4K, 60 fps, HDR: Xbox One X konzolon az FM7 teljes 4K felbontásban, stabil 60 fps-sel fog futni, 24 autóval a pályán, dinamikus időjárás mellett. Sima Xbox One-on a megszokott 1080p/60 fps prezentációt kapjuk, de dinamikus időjárással és napszakokkal ez is komoly előrelépésnek számít.
  • Részletesebb, dinamikus autók: Az autók folyamatosan reagálnak a vibrációra. A versenyautók szárnyai, belső nézetben az ablaktörlők és a tükrök is rezegnek az aszfalt keltette vibrációtól. Ha olyan a belső tér, akkor az is láthatjuk, ahogy a különböző vezetékek, vagy a versenyző feje melletti védőszövet mozog a széltől és a bukkanók miatt.
  • Saját, testreszabható karakterek: Ez egy teljes újdonság a Forza játékokban. Első ízben hozhatunk létre saját pilótát, aki lehet férfi vagy nő, és különböző testalkatú. Karakterünkre több száz ruhát és kiegészítőt nyithatunk meg, köztük sisakok, ruhák, modern és retro felszerelések, díszítések valódi gyártóktól, illetve lesznek ikonikus, legendás öltözékek is.
  • Motorsport karrier: A hetedik rész karrier módját, menürendszerét, zenei világát is jelentősen átdolgozták. A fókuszban a saját karakterünk áll (szó szerint és képletesen is), a karrierben pedig sokkal komolyabb hangsúlyt kapnak a versenyautók, a különböző motorsport ágazatok, és a valódi versenyek. A dinamikus időjárás miatt valószínűleg több hosszútávú versenyre is számíthatunk. A Driver's Cup névre keresztelt karrierben mi választhatjuk ki a versenyágakat, és rendes pontrendszeres bajnokságokban vehetünk részt.

A Forza Motorsport 7 október 3-án jelenik meg, de az Ultimate Edition előrendelői már szeptember 29-én elkezdhetik a játékot. A digitális előrendelés még nincs fent az Áruházban, amint ez megtörténik, a cikk alján elérhető lesz a link.

FRISS: Mától előrendelhető a játék az Xbox Áruházból, a linket lásd alább.