Forza Motorsport 7 újdonságok
dreampage 2018. May. 22.

A múlt héten sugárzott, harmadik Inside Xbox epizódban kiderült, hogy további újdonságokra számíthatunk a Forza Motorsport 7-ben. Kiegyensúlyozottabbá válik a multiplayer, és jól járnak a Car Pass tulajdonosok is.

Nem áll le a Forza Motorsport 7 fejlesztése – ez derült ki a múlt hét végén leadott, harmadik Inside Xbox műsorból. Brian Eckberg, a Turn 10 Studios közösségi managere volt a show egyik vendége, aki az interjúban bejelentett néhány újdonságot a játékot illetően. Új játékmódok, multiplayer csiszolások, büntetési rendszer és ingyenes autók is érkeznek az autós játékhoz, de azok is jó híreket kaptak, akik rendelkeznek Forza 7 Car Pass-szel (Autóbérlettel).

A teljes beszélgetés – némi új gameplay jelenettel kiegészítve – megnézhető odalent, a következő hónapokban várható újdonságok listája dióhéjban pedig a következő:

  • Pálya határok. A Turn 10 az összes pálya összes nyomvonalának határait átdolgozta, és miután ez bekerül a játékba, külön bekapcsolható is lesz, hogy menet közben lássuk a pálya határvonalait. Így teljesen egyértelmű lesz, meddig tiszta a kör, és mikor kapunk „felkiáltójelet” – egyúttal időbüntetést – a köridőnk mellé.
  • Online büntetési rendszer. A fejlesztők egyik célja, hogy végre megtisztítsák az online multiplayert a normálisan versenyezni nem képes elemektől. Bekerül a játékba egy büntetési rendszer, ami nemcsak a pálya határainak figyelembe vételével, hanem a kontaktok, ütközések elemzésével is büntetheti a játékosokat. Ez remélhetőleg csökkenti a lökdösődők, a mások versenyét tönkre tenni kívánó pilóták lelkesedését.
  • Time Attack mód. Visszatér egy régi kedvenc játékmód. Az összes pálya autóosztályonkénti világranglistát kap, vagyis ahogy régen, úgy most is lehet majd versengeni a legjobb köridőkért bárhol, bármelyik osztályban, további megkötések nélkül.
  • Drag Racing mód. Ez még a távolabbi jövő, de a Turn 10 kidolgoz egy vadonatúj gyorsulási módot, amiben kapunk „karácsonyfa lámpákat”, ki lehet pörgetni rajt előtt a kereket, de az új mód igazi vonzereje, hogy sokkal gyorsabb lesz, mint amit megszoktunk. A versenyek után nem kell további képernyőket bámulni és elnyomni, hanem egy gombnyomással kezdődhet a visszavágó. Ezen felül további statisztikákat is kapunk, részidőkkel stb.
  • Ingyenes autók. A közelmúltban kiadott 2018 Honda Civic Type-R után további ingyenes autókra számíthatunk, amiket mindenki letölthet majd a játékhoz. Hogy mik ezek, arról egyelőre nem esett szó.
  • További Car Pass tartalmak. Ugyan a Forza Motorsport 7 Autóbérlet (Car Pass) elvileg már lejárt (hat hónapnyi DLC-t ígért), a Turn 10 további két hónapot beletesz: a következő két autócsomagot is ingyen kapják azok, akik rendelkeznek a bérlettel. Hogy még jobb legyen, a korábban csak az előrendelők számára elérhető Hoonigan Car Pack-et is megkapja minden Car Pass tulaj, vagyis ez így összesen három plusz DLC.

Eckberg szerint a fenti frissítéseket a következő hónapokban, hullámokban kapjuk majd meg, vagyis a különböző funkciók egyesével kerülnek majd a játékba, hogy a Forza közösség alaposan tesztelhesse őket. Komplett roadmap ehhez még nincs, de idén őszig valószínűleg minden bekerül a játékba.