Forza Motorsport – Change Racing együttműködés
dreampage 2017. Jan. 10.

Nemsokára kezdetét veszi a 2017-es IMSA WeatherTech sportautó bajnokság a világ egyik legpatinásabb 24 órás versenyével, ahol az egyik csapat autóján a Forza Motorsport is ott lesz. Ebből pedig mi, játékosok is profitálunk majd.

A napokban jelentette be az amerikai Change Racing Team, hogy új szponzorral, a Forza Motorsporttal karöltve kezdik meg az idei IMSA (International Motor Sport Association) WeatherTech sportautó bajnokságot. A szezon első versenye a legendás daytonai 24 órás lesz január 28-29-én. A csapat Lamborghini Huracán GT3-as autóval indul, amit így Xbox és Forza Motorsport reklámok díszítenek majd.

Ez önmagában még nem olyan érdekes hír a számunkra, az viszont már igen, hogy ennek az együttműködésnek köszönhetően új autót kapunk a Forza Motorsport 6-ban. A képeken látható Lamborghini #16 Forza Motorsport/Orion/Monster Energy Huracán GT3 letölthető lesz a játékhoz, így mi is vezethetjük a vadiúj versenyautót, akár magán a Daytona pályán is, éjjel vagy nappal.

További érdekesség, hogy az autó kinézetét Ayo Jube, az egyik legtehetségesebb Forza festő tervezte.

Az idei bajnokságot egyébként szinte teljes egészében végigkövethetjük a Forza Motorsport 6-ban, hiszen a legtöbb pálya benne van a játékban. Olyan helyszíneken folyik majd a küzdelem, mint Sebring, Long Beach, Circuit of the Americas, Watkins Glen, Lime Rock, Road America, Road Atlanta, Laguna Seca vagy épp Virginia International Raceway. Akit részletesebben is érdekel a bajnokság, az az IMSA honlapján tájékozódhat.