Forza Racing Championship 2. szezon
dreampage 2016. Oct. 31.

Visszatér a Microsoft és a Turn 10 Studios e-sport ligája. A második évad már két játékban zajlik egyszerre, több héten keresztül, százötvenezer dollár összdíjazással. Főszerepben az Audi.

FRISS:

A döntőt itt lehet nézni élőben.

Hamarosan kezdetét veszi (illetve a Forza Horizon 3-ban már kezdetét is vette) a Forza Racing Championship második szezonja. A Forza e-sport világbajnokság minden szintű játékost vár, ugyanis két sorozatra oszlik, és mindkettőben komoly nyereményeket lehet szerezni. A bajnokság felépítése hasonló az első évadhoz, csakhogy most már két játék is részt vesz benne.

Recreation Series (Forza Horizon 3)

Ez a lazább, kötetlenebb bajnokság, ami október 28-án már el is indult, és hét héten keresztül lehet benne küzdeni a díjakért. A Forza Horizon 3-ban speciális Rivális eseményeken lehet részt venni. Aki regisztrál az ESL oldalán, és bekerül a legjobbak közé, az speciális Horizon Edition in-game autók mellett valódi nyereményekben is reménykedhet. Minden héten a következőket kapják a legjobbak:

  • 1-2. helyezett: Playseat Forza Motorsport verseny ülés
  • 3-4. helyezett: Logitech G920 kormány
  • 5-10. helyezett: Forza Horizon 3 Autóbérlet
  • 11-25. helyezett: Forza Racing Championship ajándéktárgyak

Valamint mindenki, aki részt vesz a heti eseményekben (tehát időt ér el a világranglistán), speciális ajándék autókat kap.

Elite Series (Forza Motorsport 6)

Ez már a profik bajnoksága, természetesen az ESL regisztráció itt is mindenki számára nyitott. Minden héten Audi típusokkal kell versenyezni – egy Rivális esemény a selejtező, majd rendes online versenyek következnek. Itt már komolyabb a tét, ugyanis minden héten pénz nyereményért lehet hajtani. A heti döntők legjobbjai végül december 11-én gyűlnek össze a nagydöntőre, ahol a győztes nem kevesebb, mint 10,000 dollárral (2.8 millió forint) lesz gazdagabb.

Regisztráció a bajnokságokra: https://play.eslgaming.com/forza/xbox

A bajnokságok pontos menete, nyereményei, időpontjai és részvételi feltételei megtalálhatók a fenti linken, illetve a Forza Motorsport weboldalon. Mindenkinek jó játékot, fair küzdelmet és sok sikert kívánok!