Free-to-play lett a Darwin Project
dreampage 2018. Jul. 04.

A mai naptól mindenki ingyenesen letöltheti a Scavengers Studio különleges, interaktív battle royale játékát Xbox One-ra, miután a produkció free-to-play modellre váltott.

Továbbra is korai hozzáférésű változatban (Xbox Game Preview) érhető el a kanadai Scavengers Studio battle royale játéka, a Darwin Project, ami viszont most nagy lépést tett az ismertség felé: ingyenes modellre váltott, vagyis mostantól bárki díjtalanul letöltheti és játszhatja az egészet. A battle royale műfajban nem könnyű maradandót alkotni a két nagy hal, a PUBG és a Fortnite mellett, de a Darwin Project megpróbálja, méghozzá több szinten is.

Először is, ezt a játékot nem százan kezdik, mint máshol, hanem csak tízen. A túlélőket bedobják a fagyos vadonba, ahol egy bizarr, Éhezők Viadala-szerű showműsorban, szó szerint kamera előtt kell levadászniuk egymást. A résztvevőkre is a környezet is veszélyt jelent: aki túl sokáig marad a hidegben, egyszerűen megfagy. Ezért tábortüzet kell rakni, ám ezt a többi játékos már messziről kiszúrja, úgyhogy ezzel az erővel céltáblát is festhetnénk a homlokunk közepére.

A játék másik különös ismertetőjele a teljes interaktivitás. A 10 túlélőn kívül van még egy tizenegyedik játékos is, aki a játékmester szerepét tölti be, és aki időnként különböző extrák ledobásával segítheti vagy akadályozhatja a túlélőket. Ugyanezt a nézők is megtehetik, a Darwin Project ugyanis teljes Mixer integrációt tartalmaz: a show nézői is segíthetik a nekik szimpatikus játékost, aki különleges képességeket, a hideggel szembeni ellenállást, gyógyítást vagy más dolgokat kaphat, persze ennek a fordítottja is él, akadályozni is lehet a résztvevőket.

A Darwin Project a fentiek miatt lesz más battle royale élmény, egy kisebb, tempósabb, és jóval show-jellegűbb produkció, mint a nagy riválisok.

Érdemes tehát tenni egy próbát a játékkal, most már kockázat nélkül lehet, hiszen free-to-play anyag lett. Azok, akik korábban megvették, cserébe a Founder’s Pack kozmetikai elemeivel gazdagodnak. A Darwin Project elérhető az Áruházból, végleges megjelenési időpontja egyelőre nincs, de folyamatosan kap javításokat és újdonságokat.