Gears 5: Megjelenés, trailerek, launch parti
dreampage 2019. Sep. 09.

Felpörögnek a dolgok a Gears of War sorozat háza táján. A legújabb epizód már elérhető és játszható, a héten megtörténik a hivatalos megjelenés, szombaton pedig megünnepeljük az alkalmat a hivatalos launch partin is. Indul a Gears 5 szezon.

Az egész év legnagyobb Xbox exkluzív játéka a Gears 5, ehhez nem fér kétség sem – a tavalyi Forza Horizon 4 óta nem volt ekkora kaliberű címe a Microsoftnak. Az ötödik rész a sorozat történetében is legnagyobb. Nemcsak a legméretesebb kampánnyal rendelkezik, de ezen kívül ott a Horda mód, a Versus Multiplayer, a vadonatúj Escape és az ehhez tartozó pályaszerkesztő is. A Gears of War, illetve a lövöldözős akciójátékok kedvelői hosszú időre el vannak látva szórakozással.

Az új játék megjelenése két részre bontható. A Gears 5 Ultimate Edition már játszható azok számára, akik ezt a változatot rendelték elő, illetve akik Xbox Game Pass Ultimate tagsággal rendelkeznek. Ez a változat az alapjáték mellett multiplayer karaktercsomagokat és ideiglenes bónuszokat tartalmaz.

A Gears 5 hivatalos megjelenése szeptember 10, kedd, ettől a naptól kapható a Standard Edition. Ezzel a normál Xbox Game Pass, illetve a PC-s Xbox Game Pass tagok is játszhatnak. Mindenki, aki szeptember 15-ig elindítja a játékot, megkapja a Terminator: Sötét Végzet karaktercsomagot is, úgyhogy Versus Multiplayerben egy T-800 vagy Sarah Connor „bőrébe” bújva is játszhatunk.

Az exkluzív premierhez hardveres megjelenés is dukál. Már a boltokban az Xbox One X Gears 5 Limited Edition Gépcsomag, amely egyedi festésű gépet és kontrollert tartalmaz, szintén a játék Ultimate Edition változatával, az első négy Gears of War játékkal, Game Pass és Gold tagsággal együtt. A kontroller egyébként külön is kapható, Kait Diaz Limited Edition néven lehet keresni.

A Gears 5 nem egy, hanem rögtön két launch trailert is kapott. Az első Gears Forever címen fut, és a hagyományos in-game bemutató szerepét tölti be, gyönyörű, 4K / 60 fps látványvilág mellett. A néhány nappal később debütált, The Chain című videó a produkció művészibb oldalát mutatja be.

Gears 5 launch parti

A Microsoft Magyarország a Gears 5 megjelenése hetének szombatján, szeptember 14-én hivatalos launch partival várja a közönséget Budapesten. A rendezvényen ki lehet próbálni a játékot, de lesznek ismert YouTube videósok, tombola és finom ételek a Zing Burgernek köszönhetően.

  • Időpont: 2019. szeptember 14. (szombat) 18:00 – 21:00
  • Helyszín: Zing Burger, 1068 Budapest, Király u. 60.

A részvétel ingyenes, de aki szeretne jönni, mindenképp jelezze a részvételi szándékát az esemény Facebook oldalán.

Ezzel pedig elrajtolt a Gears 5, az idei év legnagyobb Xbox exkluzívja, és a The Coalition eddig készült legnagyobb szabású játéka. Mindenkinek jó sáskavadászatot!