Gyönyörű kiadást kap a Valkyria Chronicles 4
dreampage 2018. Jun. 20.

A Sega új akció-stratégiai játéka, a Valkyria Chronicles 4 nemcsak első ízben hozza el a történetet Xbox One-ra, de teszi ezt mindjárt egy fantasztikusnak ígérkező speciális kiadással együtt. A Premium Edition a gyűjtők álma lehet.

A 2008 óta futó Valkyria Chronicles sorozat idén ősszel első alkalommal látogat Xbox One-ra, bár a Sega népszerű franchise-a már tett egy kört a Microsoft platformján a Valkyria Revolution című mellékszálnak köszönhetően. Most a fő szériának is örülhetünk: érkezik a Valkyria Chronicles 4, az új játékhoz pedig rögtön egy látványos speciális kiadás is dukál.

Az új játék egyébként kitűnő belépőpont a játékosok számára, mert az eredeti Chronicles időpontjában játszódik, de új karakterekre fókuszál. Egy alternatív történelemben, 1935-ben járunk, amelyben Európa kontinense a Föderáció és a Birodalom között van felosztva. Utóbbi frakció egyre jobban uralja a Keletet, úgyhogy a nyugatiak egy utolsó próbálkozás gyanánt elindítják az Operation Northern Cross-t, hogy megfordítsa a háború menetét. A Squad E nevű csapat vezetőjeként kell próbára tenni elszántságunkat, a csapattagok hűségét és bizalmát. Ez nem csak egy szimpla háborús játék, hanem egyben egy mély történet is olyan fiatalokról, akik a háború zivatarában próbálják megtalálni önmagukat.

Mindez már önmagában is elég lenne, hogy bizakodva várjuk a játékot, ám a Valkyria Chronicles 4 egy gyönyörű kiadást is kap Memoirs from Battle Premium Edition címmel. Ebben az alapjáték mellett két extra mellékküldetés, egy 100 oldalad, színes művészeti könyv, és egy látványos „Hafen” tank szobor is lesz, mindez pedig egy csodálatos dobozba csomagolva.

Az is kiderült, hogy megjelenéskor a dobozos változat egy különleges Ragnarok kontroller skint is tartalmaz majd, erről is van képünk.

Pontos megjelenési dátumunk is van már, a Valkyria Chronicles 4 szeptember 25-én érkezik Xbox One-ra. Lesz Xbox One X támogatás is, ennek részletei viszont még nem ismertek.