Halo 5: Anvil’s Legacy
dreampage 2016. Aug. 25.

Hamarosan érkezik a Halo 5: Guardians következő tartalmi frissítése. Ezzel egy időben Windows 10-re is megjelenik a játék pályaszerkesztője, és egy új Halo alkalmazást is kapunk.

A 343 Industries tovább dolgozik a Halo 5 ingyenes bővítésein, illetve a közösség kényelmének kiszolgálásán. Ezt szolgálja a szeptember 8-án érkező, Anvil’s Legacy névre keresztelt frissítés, ami új pályák mellett kényelmi funkciókat tartalmaz. Ugyanezen a napon jelenik meg Windows 10-re a Forge pályaszerkesztő, ami ingyenes lesz, és PC-re optimalizált felülettel, akár 4K felbontásban is készíthetünk Halo 5 multiplayer pályákat. Ezeket azután az Xbox One-os játékban használhatjuk.

Az Anvil’s Legacy tartalma:

  • Forge tartalomböngésző – Az Xbox One-on vagy Windows 10-en létrehozott pályák, játékmódok és egyéb tartalmak között böngészhetünk, így könnyebben megtalálva azt, amit keresünk. A böngészőben nemcsak térképeket, de komplett objektumokat is találhatunk, ezeket meg is oszthatjuk másokkal.
  • Két új pálya – Mercy (Arena) és Temple (Warzone Assault). Mindkettő helyszíne a Sanghelios, az Elite-ek anyabolygója.
  • Új REQ tárgyak – Fegyverek, kiegészítők, fegyver- és páncél skinek, és sok más.

A fenti frissítéssel egyszerre érkezik Windows 10-re az új Halo alkalmazás. Ebben benne lesz minden a Halo univerzumról, a hírek, cikkek, videók mellett pedig a telepített Halo játékok is indíthatók majd belőle. Hogy mobilra is elérhető lesz-e, illetve hogy ezzel leváltják-e a jelenlegi Halo Channel appot, még nem tudni, de valószínűleg igen.

Szeptember 8. tehát a dátum, vagyis pontosan két hét múlva érkeznek az új, ingyenes alkalmazások és frissítések. Addig is és azután is jó játékot mindenkinek a Halo 5-höz!