Halo Infinite gameplay bemutató
dreampage 2020. Jul. 23.

A július 23-i Xbox Games Showcase műsorban végre teljes valójában bemutatkozott Master Chief legújabb kalandja, a Halo Infinite, amelyből most először valódi gameplay-t láthattunk.

Hosszas várakozás után végre ténylegesen is megmutatták nekünk a következő generációs Halo játékot. A Halo Infinite több ponton is újít a korábbi részekhez képest: teljesen új grafikus motort használ (Slipspace Engine), amelyet kifejezetten az Xbox Series X lehetőségeihez szabtak. A játékmenet is megújul, hiszen immár szinte teljesen nyílt világú játékkal van dolgunk – a Halo Infinite bejárható területe nagyobb, mint a korábbi, 343 Industries által fejlesztett epizódok összesen. És bár a játékmenet alapvetően maradt a régi (sőt, többnyire visszanyúlik a klasszikus játékokhoz), Master Chief azért kapott egy csáklyavetőt, amivel ellenfeleket és tárgyakat húzhat magához, vagy magasabb helyekre húzhatja fel magát. Mindezt akcióban is láthatjuk a gameplay bemutatóban.

Az egyjátékos kampány mellett persze visszatér a sokak által kedvelt multiplayer is, illetve a pályaszerkesztő, a Forge is a Halo Infinite része lesz – ezekről mind az év későbbi részében tudhatunk meg több részletet. Addig is, íme, a gameplay bemutató, 4K 60 fps-ben.

A Halo Infinite egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal (ahogy maga a Series X sem), valamikor idén ősszel jelenik meg PC-re, Xbox One konzolokra, és Xbox Series X-re, ez utóbbin fut majd a legszebb látvánnyal, a legjobb minőségben, gyakorlatilag töltési idők nélkül.