Halo Wars 2: Felébredt a rémálom
dreampage 2017. Sep. 27.

Megjelent a Creative Assembly RTS-ének eddigi legnagyobb kiegészítője, benne egy teljes kampánnyal, és egy régi ismerőssel. Ez utóbbinak viszont nem biztos, hogy örülünk. Elérhető a Halo Wars 2: Awakening the Nightmare.

Flood. Halo rajongóknak nem is kell többet mondani, izgalommal vegyes rettegés fog el mindenkit, ha az univerzumot letaroló, megállíthatatlan fajra gondolunk. Arra, amely kiirtotta a Forerunnereket, és majdnem az emberiséget is, ha nincs Master Chief, és nem állítja meg őket. Igen ám, csakhogy a Halo 3 eseményei után az Ark-on maradt még belőlük gazdagon, és a mit sem sejtő Atriox bandája feléleszti ezt a rémálmot. Megérkezett a Halo Wars 2 új kiegészítője.

Az Awakening the Nightmare DLC nemcsak új történetet és kampányt, hanem sok más újdonságot is jelent a játék számára. Ez egy valóban nagy kiegészítő (nem része a szezonbérletnek sem), amely a következőket tartalmazza:

  • Teljes értékű, új kampány a Banished és a Flood háborújáról, a Blur látványos CG filmbetétjeivel
  • Két új vezér, akiket Blitz-ben és hagyományos multiplayerben használhatunk, új képességekkel, egységekkel és kártyákkal
  • Terminus Firefight mód: a tower defense és az RTS keveréke
  • Új multiplayer pályák
  • Spectator mód és playlist frissítések multiplayerben
  • 4K felbontás és HDR támogatás Xbox One X-en és Windows 10-en

Az új kampány mellett a Terminus Firefight tűnik a legérdekesebbnek, hiszen itt a „horda mód” stílusában, egyre erősebb hullámokkal szemben kell megvédeni bázisainkat. Az ellenség lehet UNSC, Banished és Flood is, a játékmenet pedig ötvözi a valós idejű stratégiai játékok és a tower defense műfaj bizonyos elemeit.

A kiegészítő nem különálló, szükség van hozzá a Halo Wars 2 alapjátékra is. Akinek még nincs meg, az egyben is megveheti a teljes tartalmat (alapjáték + szezonbérlet + Awakening the Nightmare) a most megjelent Halo Wars 2: Complete Edition révén. A kiegészítő külön 6,600 forintba kerül, és elérhető az alábbi linken. Jó Flood vadászatot mindenkinek!