Három új játék a Headup Games-től
dreampage 2016. Dec. 28.

Az egészen kicsi és olcsó, többnyire retro beütésű játékokra szakosodott Headup Games bejelentéssel zárja az idei esztendőt: három új címet is elhoznak Xbox One-ra a következő két hónap során. Új szerepjátékok és egy platformer került a palettára.

A német illetőségű Headup Games legutóbb a Bridge Constructor Stunts című, őrült hídépítős és kaszkadőr játékkal jelentkezett Xbox One-on, de már több kisebb címnek is örülhettünk a kiadó jóvoltából. A futószalag láthatóan nem áll le, 2017 elején ugyanis mindjárt három címük is átvándorol Xbox One-ra. A kínálat soron következő darabjai ezek lesznek:

Pixel Heroes: Byte & Magic

Ez egy nagyon retro grafikájú RPG / Roguelike hibrid, amelyben egy világvége váró szekta ellen küzdhetünk véletlenszerűen generált barlangokban és világokban. 30 karakter osztály, procedurálisan generált fegyverek és 13 főellenség várja a kalandvágyó játékosokat. Ezen kívül őrült NPC-k, permadeath és sok humorforrás is lesz benne.

Toby: The Secret Mine

Egy sötét hangulatú platformer, ami leginkább a Limbóhoz hasonlítható, ami a látványt és a játékmenetet illeti. A főszereplő falujából elrabolnak valakit, ő pedig elindul, hogy megfejtse a rejtélyt. A kaland viszont sötétebb helyekre viszi, mint azt elsőre gondolná. Aki szerette a Limbo hangulatát és kihívásait, annak erre is érdemes odafigyelnie.

Trulon: The Shadow Engine

Steampunk és varázslat keveredik ebben a kézzel rajzolt szerepjátékban, amelyben két királyságot, Tripudiát és Maelont járhatjuk be. Egy fiatal szörnyvadászt, Gladiát irányítjuk, akinek – micsoda meglepetés – meg kell mentenie a világát a pusztulástól. A játék harcrendszere egyfajta keveréke a körökre osztott és kártya gyűjtögetős rendszereknek.

Mindhárom játék elérhető már PC-n és/vagy mobil platformokon, így érkezésük ugyan nem teljes újdonság, de minden új játékot jó látni Xbox One-on. Az árukról egyelőre nincs információ (vélhetően nagyon olcsók lesznek), és bár pontos megjelenési dátumot sem kaptak, a kiadó ígérete szerint mindegyikkel találkozhatunk február vége előtt.